26.4 C
București
joi, iulie 25, 2024

Agenţia americană de sănătate: SUA încep testarea pe oameni a unui vaccin antigripal universal

Institutul Naţional de Sănătate (NIH) din Statele Unite a anunţat vineri că a început un studiu în fază iniţială pentru un vaccin experimental care vizează şase tulpini de virus gripal.

Candidatul de vaccin, FluMos-v2, a fost conceput pentru a oferi protecţie împotriva a patru tulpini ale virusului gripal A şi a două tulpini ale virusului gripal B, a precizat agenţia americană de sănătate, scrie News.ro.

„Un vaccin antigripal universal ideal ar putea fi administrat mai rar de o dată pe an şi ar putea oferi protecţie împotriva mai multor tulpini ale virusului gripal”, a declarat Hugh Auchincloss, director interimar al Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID), parte a NIH.

Studiul ar trebui să înroleze 24 de voluntari sănătoşi, cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, care vor primi două injecţii intramusculare de FluMos-v2 la un interval de 16 săptămâni, a precizat NIH.

FluMos-v2 a fost conceput de cercetătorii de la Centrul de Cercetare a Vaccinurilor din cadrul NIAID.

Producătorul de vaccinuri împotriva Covid, Moderna a declarat miercuri că vaccinul său antigripal a generat un răspuns imunitar mai puternic împotriva tuturor celor patru tulpini A şi B ale virusului gripal, în comparaţie cu vaccinurile antigripale tradiţionale, în cadrul unui studiu în fază avansată.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.