18.1 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Anchetatorii ruși confirmă moartea lui Prigojin prin analize genetice. Identităţile celor zece victime ”corespund listei”

Comisia de investigație a Rusiei a confirmat că Evgheni Prigojin a fost ucis într-un accident de avion săptămâna aceasta, după ce a efectuat teste genetice, scrie Sky News.

Comitetul rus de anchetă anunţă că identităţile celor zece victime au fost stabilite şi corespund pasagerilor de pe listă.

În urma unor ”expertize genetice moleculare” s-a stabilit că identităţile celor zece victime ale căror corpuri au fost găsite după prăbuşire, ”corespund listei” pasagerilor şi membrilor echipajului avionului, între care se află şi Evgheni Prigojin, anunţă într-un cominicat Comitetul rus de anchetă, un organism însărcinat cu principalele investigaţii în Rusa.

Rușii nu dau alte detalii

Agenţia rusă de transport aerian Rossaviatsia a confirmat, săptămâna aceasta, prezenţa lui Evgheni Prigojin la bordul unui avion privat de tip Embraer Legacy, care efectua un zbor de la Moscova la Sankt Petersburg.

În total, tei membri ai echipajului şi şapte pasageri erau prezenţi în avion.

Mâna dreaptă a lui Evgheni Prigojin, Dmitri Utkin, un fost ofiţer din cadrul unei unităţi speciale a serviciilor militare de informaţii (GRU) şi comandantul operaţional al Wagner se afla, la rândul său, între victme.

Această prăbuşire a avut loc la două luni după o rebeliune efemeră a lui Evgheni Prigojin, la 23-24 iunie, care a condus imediat la suspiciuni cu privire la un asasinat orchestrat la vârful puterii ruse.

Însă anchetatorii nu au spus nimic, pentru moment, despre pistele pe care le examinează şi nu evocat nici teza unui accident şi nici a unei bombe, a unei rachete de tip sol-aer sau a unei erori de pilotaj.

La Washington, Paris, Berlin sau Kiev, oficiali de rang înalt au dat de înţeles că suspectează în mod direct Kremlinul.

Kremlinul a dezminţit că a ordonat o asasinare a lui Evgheni Prigojin şi a respins drept ”speciulaţii” şi ”minciuni absolute” aceste acuzaţii.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.