25.4 C
București
duminică, mai 26, 2024

Apă potabilă gratuită la restaurantele, barurile și cantinele din România. Legea a intrat în vigoare

Parlamentul Român a adoptat o lege care va obliga restaurantele, barurile, cantinele și firmele de catering să ofere apă potabilă gratuită clienților care solicită acest lucru.

Propunerea legislativă a fost inițiată de fostul ministru al energiei, Virgil Popescu, și vizează „furnizarea gratuită a apei potabile prin rețeaua de distribuție pentru consumatorii din restaurante, cantine și servicii de catering”.

Potrivit legii, vor avea obligația de a furniza, la cerere și în mod gratuit, apă potabilă de la robinet:

a) autoritățile și instituțiile administrației publice centrale și locale pentru persoanele prezente în sediile acestora;

b) operatorii economici care oferă servicii de alimentație publică pentru clienții proprii;

 c) angajatorul pentru angajați.

Prin serviciu de alimentație publică, autorii proiectului înțeleg „activitatea de pregătire, preparare, prezentare și servire a băuturilor pentru acestora în unități specailizate”.

Totodată, conform proiectului, autoritățile publice și firmele de alimentație publică – baruri, restaurante, cafenele, așadar – vor avea obligația să afișeze într-un loc accesibil și vizibil publicului următorul anunț: „Această unitate oferă, la cerere și în mod gratuit, apă potabilă de la robinet”.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.