8.4 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Arafat, despre cauzele exploziei de la Crevedia: Probabil că a fost o ţigară

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat afirmă, referindu-se la posibilele cauze ale exploziei de la staţia de gaz petrolier lichefiat de la Crevedia, că în mod „clar” a fost vorba despre o eroare umană.

„Din ce am înţeles, cel puţin, a apărut o sursă de foc când ei transvazau ilegal între două maşini GPL-ul. Ce se înţelege este că probabil că a fost o ţigară. Eroarea, clar că e eroare umană.

Activitatea era ilegală, era extrem de periculoasă, era o activitate care nu avea voie să se facă în acest fel acolo şi dacă a mai şi fumat cineva sau a aruncat o ţigară undeva, că dacă nu era instruit şi nu ştie că GPL-ul, fără să-l vezi, poate să fie curs undeva, să existe concentrat undeva, atunci poate că cineva a aruncat o ţigară şi de acolo s-a răspândit focul”, a afirmat Arafat.

El a precizat, întrebat cine este vinovat pentru tragedia de la Crevedia, că „totdeauna vinovaţii nu sunt salvatorii, nu sunt cei care intervin, vinovaţii sunt cei care au cauzat”.

„Aici  nu s-au respectat legile, nu s-au respectat regulile. Eu nu arăt cu degetul vinovat, nevinovat, dar primul care răspunde este cel care nu a respectat legea. Cine nu a respectat legea, totdeauna are responsabilitatea faptică pentru că s-a declanşat un incendiu”, mai spune Raed Arafat.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.