26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

Atac ucrainean masiv în Rusia. O bază aeriană a fost vizată. Mai multe bombardiere au fost distruse

Ucraina a susținut că a distrus șase avioane de vânătoare rusești într-un atac vineri dimineața asupra bazei aeriene Morovosk, situată la aproximativ 350 de kilometri de linia frontului, potrivit unui oficial ucrainean familiarizat cu problema.

Ucraina a declanșat un mare atac care a lovit regiunile rusești Rostov, Saratov, Kursk și Belgorod, a informat Ministerul rus al Apărării pe Telegram.

Forțele de apărare ruse au susținut că au doborât cel puțin 44 de drone deasupra regiunii Rostov – unde se află baza aeriană – fără a dezvălui mai multe detalii.

Rapoartele nu au putut fi verificate independent.

Guvernatorul Rostovului, Vasili Golubev, a spus că apărarea antiaeriană a respins atacurile asupra bazei, sediul Regimentului 59 de Aviație de Bombardier al Gărzii al Forțelor Aeriene Ruse.

Baza este folosită de bombardierele Su-24, Su-24M și Su-34 pentru a ataca Ucraina.

„Atacul asupra aerodromului Morozovsk a fost efectuat de Serviciul de Securitate al Ucrainei împreună cu armata și forțele de apărare. Cel puțin șase avioane de vânătoare-bombardiere au fost distruse”, a declarat un oficial ucrainean de aplicare a legii pentru POLITICO, adăugând că alte opt avioane au fost „avariate semnificativ” și 20 de soldați ruși au fost uciși.

Kievul își asumă rareori în mod oficial responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei, care au fost criticate de Statele Unite din cauza îngrijorărilor legate de trecerea liniilor roșii ale Kremlinului.

Canalele locale Telegram din Rusia au raportat că oamenii au numărat peste 50 de explozii peste Morozovsk. Golubev a spus că nimeni nu a fost rănit în atac.

„Stația electrică a suferit avarii minore. Aproximativ 600 de locuitori au rămas fără sursă de alimentare dimineața”, a spus Golubev , adăugând că au existat și „daune minore” la mai multe clădiri.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.