26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

Bebelușii palestinieni care au cunoscut doar război. Case le-au fost nivelate în timp ce proviziile lipsesc total

Amal Al-Taweel și Rola Saqer au născut ambele în spitalele din Gaza pe 7 octombrie – ziua atacurilor Hamas care au declanșat un război cu Israelul. 

Casele familiilor au fost nivelate de lovituri aeriene. Nu au avut un adăpost sigur, nu au avut acces la tratament medical și provizii în primele șase luni din viața copiilor lor. 

Al-Taweel spune pentru Associated Press că pregătea o „viață frumoasă” pentru fiul ei Ali – dar acum „abia dacă trăim zi de pe o zi pe alta”. 

După ce au fugit la Rafah, au rămas într-un cort: „Cea mai proastă experiență din viața mea”, Al-Taweel.

„Nici măcar nu pot să mă hrănesc pentru a-mi hrăni corect copilul”, spune Al-Taweel. „Băiatul slăbește mai mult decât ia în greutate”.

La Al Aqsa, unul dintre ultimele spitale funcționale din Gaza, i s-a spus că fiul ei avea nevoie de o intervenție chirurgicală pentru o hernie – dar cu resursele decimate nu au putut efectua operația. 

Fiica lui Saqer, Masa, și-a petrecut o parte din tânăra ei viață trăind într-un cort făcut din pungi cusute împreună. 

„Chiar și atunci când îndur durerea și încerc să-mi alăptez fiica, ceea ce bea ea este sânge, nu lapte”.

Disperată, ea a vândut pachete de ajutor de la ONU pentru a cumpăra medicamente înainte de a decide să călătorească din Rafah înapoi în centrul Gazei, în speranța că va găsi tratament medical pentru Masa.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.