19 C
București
duminică, iunie 16, 2024

Bogații din Silicon Valley au cheltuit 800 de milioane de dolari încercând să construiască un oraș de la zero  

În ultimii cinci ani, o companie numită Flannery Associates a cheltuit 800 de milioane de dolari pentru a acumula teren în afara San Francisco – fără a explica cine se află în spatele efortului sau ce intenționează să facă cu terenul.

Acum, oficialii locali care au investigat această problemă au în sfârșit răspunsul: un grup de lideri ]n tehnologie bogați și recunoscuți sunt în spatele acestei tranzacții și speră să folosească terenul pentru a construi un oraș nou-nouț, potrivit rapoartelor The New York Times și Bloomberg .

Rapoartele spun că co-fondatorul LinkedIn Reid Hoffman, investitorii Andreessen Horowitz, Marc Andreessen și Chris Dixon, fostul CEO GitHub, Nat Friedman, fondatorul Emerson Collective, Laurene Powell Jobs și alți lideri și investitori în tehnologie au investit bani în această afacere.

Liderul Flannery Associates pare să fie Jan Sramek, un fost comerciant Goldman Sachs.

Flannery Associates a început recent să chestioneze locuitorii din regiunea Solano, zona la nord-est de San Francisco unde se află terenul său, despre planurile de a construi un „nou oraș cu zeci de mii de case noi, o fermă mare de energie solară, livezi cu peste un milion copaci și peste zece mii de hectare de parcuri noi și spațiu deschis”, potrivit SFGate.

Zeci de mii de hectare cumpărate

Compania a achiziționat aproximativ 21.000 de hectare pentru a construi, majoritatea fiind în prezent terenuri agricole, potrivit The Wall Street Journal .

Proiectul se confruntă însă cu un blocaj substanțial: zonarea. Terenul este în mare parte zonat pentru uz agricol, nu rezidențial, ceea ce înseamnă că Flannery Associates va trebui să obțină o un alt plan urbanistic, ceea ce nu este o sarcină ușoară în California.

Nu este în întregime clar de ce au vrut investitorii să facă acest lucru, dar cel puțin un investitor, VC Michael Moritz, a descris efortul ca o modalitate de a scăpa din San Francisco.

Personalități importante din domeniul tehnologiei au criticat conducerea orașului cu privire la probleme precum criminalitatea și lipsa de adăpost, chiar dacă industria tehnologică a jucat un rol în exacerbarea crizei locuințelor la prețuri accesibile în oraș.

„Acest efort ar trebui să ușureze unele dintre presiunile din Silicon Valley pe care le simțim cu toții – creșterea prețurilor locuințelor, lipsa adăpostului, aglomerația etc.”, a spus Moritz unui investitor, potrivit Times .

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.