12.6 C
București
duminică, aprilie 21, 2024

Boloș face valuri pe bursă după ce a vorbit despre o taxă excepțională asupra sectorului bancar

Indicile BET este în cădere liberă în această dimineață la Bursa de Valori București (BVB), acțiunile băncilor sunt cele mai afectate, BRD și Banca Transilvania au înregistrat scăderi de 2,88% respectiv 2,99%.


Ministrul Finanțelor a vorbit luni seară despre o taxă excepțională care să fie impusă asupra sectorului bancar.

Guvernul are în continuare în discuție, în pachetul de schimbări fiscale, aflat în pregătire, introducerea unei cote de taxare de 1% pe afacerile companiilor mari, dar lucrează și la un impozit special, în contextul profiturilor mari din sectorul bancar, similar cu cele practicate în țări precum Italia sau Ungaria, a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Boloş, despre taxa de 1% pentru multinaţionale

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat, luni seară, că se discută despre taxa de 1% pentru multinaţionale, văzută ca un impozit minim pe profit, dar a precizat că se aşteaptă la critici.

Întrebat, luni seară, la Digi 24, dacă există intenţia unei taxe de 1% pentru multinaţionale, dacă impozitul de 16% nu reprezintă 1% din cifra de afaceri, Marcel Boloş a afirmat: ”Există această discuţie, este văzută ca un impozit minim pe profit, cu toate că s-ar putea să ne lovim de critici”.

Ministrul a explicat că vor comenta o eventuală astfel de decizie cei care sunt în zona de pierdere fiscală, chiar dacă sunt corporaţii şi multinaţionale cu cifra de afaceri de ordinul zecilor de miliarde.

”Aici putem să spunem că am fi putut interveni cu ANAF şi să facem controale mai amănunţite, dar până când capacitatea instituţională a ANAF se consolidează, trebuie să avem această formă de a proteja interesul statului pentru că sunt multinaţionale care, fie au  pierdere fiscală cu cifră de afaceri de zeci de miliarde şi profituri de ordinul miliardelor, fie au un profit care este foarte mic, aproape nesemnificativ, iar cifra de afaceri e de ordinul zecilor de miliarde de lei”, a mai declarat ministrul Finanţelor.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.