35.7 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Cât costă să vizitezi cele mai scumpe 10 destinații de vacanță din lume

O analiză care a înglobat 100 de locuri de vacanță populare, de la prețurile medii pentru cazare, transport, mâncare și până la atracții, a fost efectuată de site-ul de călătorie FloridaPanhandle.com, scrie CNBC.

Iată 10 destinații care cer cu siguranță bugete mari.

Conform analizei, cele mai scumpe destinații de vacanță, excluzând costurile zborurilor, sunt:

  1. Saint Barthélemy, Caraibe
  2. Gstaad, Elveția
  3. Aspen, Colorado
  4. Park City, Utah
  5. Maui, Hawaii
  6. Londra, Anglia
  7. Insula Cacao, Maldive
  8. Maun, Botswana
  9. Grand Cayman, Insulele Cayman
  10. Monte Carlo, Monaco

Lista a fost dominată de insule și orașe de schi luxoase, deși locul potrivit pentru safari și eco-turism din Botswana și capitala financiară a Europei, Londra, a completat clasamentul.

Prețuri de 1.000 de dolari pe noapte

Insula Saint Barthélemy din Caraibe este cea mai scumpă destinație de vacanță din lume, în mare parte din cauza costurilor sale mari de cazare, care în medie sunt de 1.770 de dolari pe noapte, potrivit analizei.

Tarifele medii ale hotelurilor din Gstaad (nr. 2) din Elveția sunt de 1.360 de dolari, potrivit cercetării. Orașul din Alpii Elvețieni are, de asemenea, cele mai mari costuri medii pentru alimente de pe listă, la 177 de dolari pe zi.

Cazarea în al treilea loc cel mai scump – Aspen, Colorado – în medie 1.385 de dolari pentru o persoană, dar o familie de patru se poate aștepta să plătească 2.274 de dolari, potrivit analizei.

Pentru a găsi aceste prețuri, FloridaPanhandle.com a cercetat tarifele medii pentru hoteluri de patru și cinci stele pentru sejururi în perioada Crăciunului (21-27 decembrie) și primăvara (19-25 mai), dar nu a inclus taxele.

Atracții: de la 0 dolari la 333 dolari pe zi

Pentru a estima prețul activităților, FloridaPanhandle.com a calculat costul mediu pentru cele trei atracții cu cele mai multe recenzii ale fiecărei locații pe TripAdvisor.

Orașul de schi Park City, Utah, a avut o medie de 333 de dolari pentru atracțiile zilnice – cea mai mare de pe listă.

Atracțiile din Maun, Botswana, singura destinație a Africii de pe listă, au în medie peste 100 dolari pe zi pentru activități precum o vizită de o zi în Delta Okavango .

În ciuda costurilor medii generale mai mari, atracțiile din Saint Barthélemy și din Maldive au fost evaluate la 0 dolari. 

Monte Carlo a avut una dintre cele mai scăzute tarife medii pentru atracții de pe listă, un rezultat surprinzător pentru un punct fierbinte al jocurilor de noroc.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.