19 C
București
duminică, iunie 16, 2024

Cătălin Drulă pleacă de la șefia USR după eșecul înregistrat la alegeri. Se convoacă congres pentru un nou președinte

Președintele USR, Cătălin Drulă, a demisionat de la conducerea Uniunii Salvați România (USR), după rezultatele foarte slabe obținute de Alianța Dreapta Unită, la alegerile din 9 iunie, alianță din care a făcut parte și USR.

Conform rezultatelor preliminare ale alegerilor din 9 iunie, alianța pare a fi pierdut două primării din București – sectoarele 1 și 2 – și Primăria Brașov.

A câștigat, însă, cu un scor zdrobitor – peste 70 % prin Cătălin Ciucu, la sectorul 6 din București, și la Câmpulung cu Elena Lasconi, care ar fi obținut tot în jur de 70 la sută dintre voturi.

Dominic Fritz și-a menținut și el, cu aproape 50% dintre voturi, postul de edil al Timișoarei.

”Rezultatul alegerilor este sub aşteptările pe care le-am avut. (…) Pentru mine, în întreaga mea viaţă asumarea a fost un principiu de bază, Îmi asum acest rezultat şi voi convoca în USR alegeri pentru un nou preşedinte în cel mai scurt timp.

Avem oameni şi lideri puternici care pot duce mai departe această construcţiie, Mă gîndesc aici la Dominic Fritz, un om care a câştigat decisiv votul în Timişoara şi a arătat că PSD şi PNL pot fi înfrânte”, a afirmat Drulă.

El a fost ales preşedinte USR în 10 iulie 2022.

Drulă a afirmat că alegerile au fost organizate cu un singur scop, ”ca această coaliţie să fie menţinută la putere”.

”Eu cred că în democraţie, rezultatele se obţin prin organizare. Şi democraţie fără partide politice nu s-a inventat. Am auzit pe cineva spunând că e vremea independenţilor. Fără organizare nu poţi obţine rezultate.

Forţele răului în România sunt oaganizate şi sunt bine organizate. Forma de organizare într-o democraţie se numeşte partid politic, îi înţeleg pe oameni că sunt dezamăgiţi de politică şi că caută soluţii de tipul Alba ca Zăpada, ele nu există în realitate, rezultate în politică se obţin prin structură,, prin ierarhie, prin oameni care au o gândire şi o susţinere comună. încurajez oamenii să voteze în continuare partidele politice” a precizat el.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.