16.4 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024

ChatGPT îi face pe oameni mai buni la locurile de muncă și le produce mai mulți bani. Patru cazuri concrete

ChatGPT poate accelera deja anumite sarcini pe care le aveți de efectuat, vă poate spune cum să stivuiți ouăle și poate vorbi cu șeful dumneavoastră fără ca ei să-și dea seama.

De când a fost lansat în noiembrie, angajații din diferite domenii s-au întrebat dacă locurile lor de muncă vor fi înlocuite de acesta. Alții, între timp, au experimentat cum se pot folosi de ChatGPT pentru a merge mai departe.

Patru persoane au vorbit cu Insider despre cum s-au folosit de ChatGPT pentru a-și face treaba mai bine și pentru a câștiga mai mulți bani.

Recrutorul

Jasmine Cheng este un fost recrutor Amazon care și-a înființat recent propria firmă de recrutare de inginerie și asistență medicală. Ea se uita la startup-uri ai căror angajați ar putea fi candidați buni pentru clienții ei și a cerut ChatGPT să listeze companiile în funcție de criterii legate de industrie, numărul de angajați și locație, printre altele.

Apoi, ea introducea lista într-o strategie complexă de căutare a cuvintelor cheie numită șir de căutare boolean.

„Înainte de a folosi ChatGPT, mi-a luat mult timp – aproximativ 15 ore pe săptămână – să întocmesc manual liste care corespund criteriilor mele. Acum, petrec doar aproximativ cinci ore pe săptămână făcând liste”, a spus ea.

Brokerul

După 23 de ani în afacere, Randy Baruh, broker pentru imobiliare de lux din New York City, consideră că scrierea listelor pentru fiecare proprietate este un ”chin” care ar putea dura câteva ore.

Fiecare trebuia să transmită „toate punctele forte ale proprietății, inclusiv facilitățile, locația și apropierea de zonele cheie ale orașului pentru a atrage oamenii” și să fie optimizat pentru căutările pe Google, a spus el.

Echipa sa a folosit ChatGPT pentru a scrie un astfel de raport și, deși a trebuit revizuit pentru a corecta erorile, Baruh a spus că a fost un real succes. Proprietatea s-a vândut rapid cu 10% peste prețul de listare.

„A devenit resursa mea de bază”, a spus Baruh. „Am descoperit că oferă o nouă interpretare a descrierilor și simplifică dramatic procesul de scriere a acestora, permițându-ne mai mult timp să ne concentrăm asupra altor aspecte ale afacerii noastre”.

Antreprenorul

Ihor Stefurak a vrut să construiască un asistent invizibil de inteligență artificială pentru Chrome, care să trimită utilizatorul către ChatGPT și să primească răspunsul botului într-o zonă dedicată. Nu avea experiență în programare și nu făcuse niciodată o extensie Chrome. Așa că a folosit ChatGPT pentru a lucra la codificare. L-a numit „ofițerul său șef de tehnologie”.

Folosind versiunea plătită, Stefurak ia cerut să producă un cod pentru o extensie care monitorizează casetele de input ale a site-urilor web. În cele din urmă, el a produs trei fișiere JavaScript pentru a executa ideea, un fișier HTML și un fișier JSON Manifest.

Când a fost gata, a permis oamenilor să precomande extensia și a primit comenzi în valoare de 1.000 dolari în 24 de ore. În trei săptămâni, l-a vândut pentru un profit imens.

Directorul

Teresha Aird este cofondatoare și director de marketing al Offices.net, o agenție națională de brokeraj de spații de birouri. Mamă a doi copii cu un loc de muncă solicitant, s-a chinuit să găsească un echilibru bun între viața profesională și viața privată. 

Ea a spus că a găsit versiunea plătită a ChatGPT utilă pentru „răspunsul la întrebări din mers” la care trebuia să răspundă anterior accesând baza de date la locul de muncă sau prin alte cercetări. 

„Dacă sunt departe de birou și primesc întrebări obișnuite de la clienți sau chiriași despre proprietăți sau locații listate, pot să le introduc cu ușurință întrebările și să primesc răspunsuri satisfăcătoare”, a spus ea.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.