35.7 C
București
duminică, iulie 14, 2024

”Comandanți de rang înalt” ar fi fost uciși în Sevastopol. Momentul în care o rachetă lovește sediul Flotei Ruse | Video

Armata ucraineană a anunţat sâmbătă că a ucis sau rănit „comandanţi de rang înalt” ai forţelor navale ruse în atacul său de vineri de la Sevastopol, în Crimeea anexată, scrie AFP.

Imaginile din satelit capturate de compania de imagistică a Pământului Planet Labs arată fum care iese din sediul Flotei Ruse de la Marea Neagră din Sevastopol după ce a fost lovită.

De asemenea, momentul în care o rachetă lovește cartierul general al Rusiei a fost surprins și postat pe rețelele sociale.

„Detaliile atacului vor fi dezvăluite cât de curând posibil şi rezultatul se traduce prin zeci de morţi şi răniţi printre ocupanţi, inclusiv comandanţi de rang înalt ai Flotei”, a declarat armata de la Kiev.

Aceasta a mai afirmat că atacul a avut loc „în cursul unei reuniuni a conducătorilor marinei ruse”.

Şeful serviciilor de informaţii ucrainene, Kirilo Budanov, a afirmat că atacul a ucis „cel puţin nouă persoane”, între care generali, în comentarii pentru Voice of America.

France Presse menţionează că nu a putut verifica informaţia.

Ucraina refuză să spună ce tip de rachete a folosit

Budanov a refuzat să spună dacă rachete de fabricaţie occidentală au fost utilizate în atac.

Rusia a declarat că unul dintre militarii săi este dat dispărut în atac.

Sâmbătă, guvernatorul din Sevastopol, instalat de Moscova, a avertizat în privind posibilităţii unui nou atac ucrainean cu rachete.

„Atenţie, pericol de rachetă! Pericol de rachetă!”, a avertizat Mihail Razvojaev pe Telegram. „Închideţi bine ferestrele şi nu vă apropiaţi”, a adăugat el, cerându-le persoanelor aflate în maşini şi în transportul public să se pună la adăpost. La puţin timp după aceea el a anunţat că „pericolul s-a terminat”.

Mihail Razvojaev a precizat anterior că „fragmente” de rachete au căzut în împrejurimile Sevastopol.

Această regiune ucraineană anexată de Moscova în 2014 şi oraşul Sevastopol, unde se află cartierul general al flotei de la Marea Neagră, se află în centrul dispozitivului militar rus pentru invadarea Ucrainei, asigurând aprovizionarea cu trupe care ocupă sudul Ucrainei şi lansând lovituri cu rachete de pe mare.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.