12.6 C
București
duminică, aprilie 21, 2024

Concluziile verificărilor stațiilor GPL la nivel național: 60 de staţii cu activitate suspendată şi 12 închise

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, anunţă că în urma controalelor demarate la nivel naţional la staţiile de gaz petrolier lichefiat au fost aplicate amenzi în cuantum de peste 6,5 milioane lei.

De asemenea, în urma verificărilor, în cazul a 60 de staţii s-a dispus suspendarea activităţii iar alte 12 staţii au fost închise.

„Verificările derulate la nivel naţional până acum – după cum ştiţi, prim-ministrul a dat dispoziţia unor verificări mixte pentru că sunt diferite roluri la diferite instituţii, ISCIR, ISU, alte entităţi şi atunci s-a dispoziţia de a efectua astfel de verificări în toată ţara – până acum avem comisii mixte care includ 2150 persoane din varii instituţii Total deficienţe constatate: 2150”, a mai spus șeful DSU.

Amenzi de peste 6,5 milioane de lei

Raed Arafat a mai afirmat că totalul măsurilor dispuse au fost în număr de 1519, din care retragerea autorizaţiei sau avizelor la 11, suspendarea activităţii la 60 şi închiderea activităţii la 12. Total sancţiuni contravenţionale: 1797 în cuantum 6.545.307 lei.

Acesta a subliniat că nu sunt finalizate controalele la staţiile de comercializare a GPL.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.