25.4 C
București
duminică, mai 26, 2024

Cum arată superyacht-ul care se transformă în submarin și poate rămâne scufundat timp de 4 săptămâni. Prețul este pe măsură

În ultimii ani, a existat o tendință pentru subsolurile miliardarilor – extinderi subterane ale caselor celor bogați și faimoși, unde aceștia pot locui în mare, scrie CNN.

Acum, o companie austriacă dorește să extindă această oportunitate adâncă în lumea superyacht-urilor, prin construirea de submersibile private personalizate care pot coborî 250 de metri sub suprafața oceanului și să rămână scufundate timp de până la patru săptămâni.

Migaloo și-a dezvăluit planurile ambițioase pentru ceea ce pretinde că va fi „unicul și singurul superyacht submersibil privat din lume”, oferind „o alternativă care nu există încă la navele mari de suprafață private”.

Locul de joacă al miliardarilor

Acest submarin, numit M5, ar măsura 165,8 metri lungime și 23 de metri în diametru în cel mai lat punct, cu o rază de acțiune de aproximativ 15.000 de kilometri și o viteză de până la 20 de noduri la suprafață (sau 12 noduri când este sub apă).

Cu toate acestea, spune Migaloo, „Dimensiunile dorite ale hibridului submarin-yacht, stilul exterior și designul interior sunt în funcție de preferințele proprietarilor”.

Așadar, la fel ca orice superyacht al miliardarilor, designul implicit include un heliport, o piscină și un centru spa, o sală de sport, un cinematograf cu galerie de artă, o zonă de petrecere cu cabină pentru DJ, împreună cu o mulțime de spații pentru a vă relaxa sau a lua masa.

Alte opționi includ un balon cu aer cald și o stație subacvatică de hrănire a rechinilor.

Există, de asemenea, sub-licitații care pot fi specificate, astfel încât până la 12 oaspeți pot pleca pe submarine mai mici pentru mai multe explorări.

„Fortăreață submersibilă privată”

„Proprietarii caută confidențialitate, securitate și protecție pentru ei înșiși, pentru oaspeții și obiectele lor de valoare”, spune CEO Christian Gumpold pe site-ul Migaloo.

Sistemele de securitate personalizate vor fi furnizate de partenerul american SAFE, promițând „dincolo de protecția de grad militar” pentru ceea ce numește „o fortăreață submersibilă privată”.

Care este prețul acestui tărâm privat al minunilor de apă? Ei bine, nu există o etichetă de preț specifică pentru proiect, din cauza tuturor acelor opțiuni de personalizare suculente, dar estimarea pe scară largă pentru Migaloo M5 este de aproximativ 2 miliarde de dolari pentru început (și asta înainte să vă gândiți la întreținere).

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.