26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

Deținutul condamnat pentru crimă, evadat din București, a fost prins la Oradea. O persoană l-a recunoscut şi a sunat la 112

Bărbatul care a evadat marți din fața unei clinici medicale din București a fost prins în noaptea de marți spre miercuri la Oradea.

O persoană l-a recunoscut și a alertat poliția, care a reușit să îl captureze. Evadatul va fi dus înapoi la București pentru a fi judecat.

”Vă comunicăm faptul că deţinutul MESZAROS ZSOMBOR, în vârstă de 34 de ani, condamnat definitiv la 18 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor, clasificat în regim de maxima siguranta a fost capturat în dimineaţa zilei de azi, 10.04.2024, pe raza municipiului Oradea, de către un echipaj al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor. Acesta va fi reîncarcerat în sistemul penitenciar”, a transmis, miercuri, Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Sursa citată a precizat că administraţia Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, fiind totodată sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, cu privire la evadare.

Un cetățean a sunat la 112

”Menţionăm că, la depistarea persoanei urmărite, şi-a adus aportul un cetăţean, care a recunoscut-o după semnalmentele prezentate în mass-media şi a apelat S.N.U.A.U. 112, oferind indicii utile, care au fost exploatate cu eficienţă de poliţiştii din Bihor, bărbatul fiind identificat şi prins la scurt timp. Poliţia din Bihor îi mulţumeşte pe această cale cetăţeanului, pentru spiritul civic demonstrat”, a mai precizat sursa citată.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a făcut declarații, miercuri, despre cazul deținutului evadat care a fost prins la Oradea.

„S-a refăcut traseul, se va stabili în amănunt acest traseu. Important e că acest evadat a fost prins în mai puțin de 14 ore”, a declarat Despescu.

Despescu a spus că Poliția nu are acum informații că deținutul a fost ajutat: „Nu a rezultat un sprijin ca să ajungă la Oradea”. El i-a transmis public mulțumiri persoanei care l-a recunoscut pe criminal și a sunat la 112, apel care a dus la prinderea acestuia.


Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.