12.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024

Donald Trump și-a umflat averea netă cu până la 2,2 miliarde de dolari din 2011 până în 2021

În 2014, cu un an înainte de a intra în politică și cu doi ani înainte de a câștiga Casa Albă, Donald Trump și-a umflat averea netă cu până la 2,2 miliarde de dolari, susțin avocații procurorului general al statului New York, scrie The Guardian.

Letitia James, magistrat ales al Partidului Democrat, îl acuză pe miliardarul republican şi pe copiii săi că au manipulat „deliberat” – în sus şi în jos – evaluările activelor grupului – cluburi de golf, hoteluri de lux şi alte proprietăţi – pentru a obţine împrumuturi mai avantajoase de la bănci sau pentru a-şi reduce impozitele.

Un proces civil urmează să aibă loc la New York începând cu 2 octombrie, după o audiere preliminară la Curtea Supremă de stat pe 22 septembrie.

Trump şi-a supraevaluat poziţia financiară în fiecare an

În documentele judiciare dezvăluite de biroul Letitiei James, acuzarea estimează că Trump şi-a supraevaluat poziţia financiară în fiecare an între 2011 şi 2021 – deci inclusiv atunci când a fost la Casa Albă din 2017 până în 2021 – „între 17% şi 39%, sau între 812 milioane şi 2,2 miliarde de dolari” în fiecare an.

„Cel puţin din 2011, inculpaţii şi alte persoane care lucrau pentru ei la Trump Organization au umflat în mod fals cu miliarde de dolari valoarea activelor lor înregistrate în declaraţia financiară anuală a lui Donald J. Trump”, scriu procurorii newyorkezi.

„În faţa acestor dovezi, instanţa nu are nevoie de un proces pentru a stabili că inculpaţii au umflat în mod substanţial valoarea activelor lor”, susţin departamentele lui James într-un dosar judiciar.

În ianuarie anul trecut, Organizaţia Trump fusese deja condamnată la New York – deşi în baza unor acuzaţii penale – la o amendă maximă de 1,6 milioane de dolari pentru fraudă financiară şi fiscală.

Procesul civil din această toamnă promite, dacă va avea loc, va fi mai spectaculos, înaintea tuturor proceselor din 2024 care îl aşteaptă pe Donald Trump, care speră să se întoarcă la Casa Albă la 20 ianuarie 2025.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.