19 C
București
duminică, iunie 16, 2024

Epava unui legendar submarin american din cel de-al Doilea Război Mondial a fost găsită pe fundul Mării Chinei de Sud | Video

Cercetătorii spun că au localizat locul epava uneia dintre cele mai vechi nave ale celui de-al Doilea Război Mondial: USS Harder.

Submarinul a fost găsit la mai mult de 1.000 de metri sub apă, pe fundul Mării Chinei de Sud, aproape intact, cu excepția daunelor aduse turnului său de comanda, potrivit filialei de arheologie a US Naval History and Heritage Command.

NHHC din SUA a confirmat descoperirea joi, creditând datele colectate de Lost 52, un proiect dedicat găsirii și comemorarii tuturor celor 52 de submarine americane scufundate în timpul războiului.

Lost 52 este condus de antreprenorul și exploratorul oceanic Tim Taylor, împreună cu antreprenoarea de scufundări Christine Dennison.

Ei au folosit fotogrammetrie avansată și robotică subacvatică pentru a localiza și a face imagini uimitoare ale lui Harder, care a fost scufundată de Japonia în largul coastei Filipinelor în 1944.

Submarinele pierdute sunt foarte dificil de localizat și identificat, după cum a raportat anterior Elias Chavez de la Business Insider.

The Harder – care navighează sub sloganul „Hit ‘em Harder” – a fost scufundat pe 24 august 1944, după ce a acumulat un număr prodigios de ucideri.

La bord se aflau șaptezeci și nouă de militari, inclusiv faimosul comandant Samuel Dealey.

~S-a pierdut mai greu în cursul victoriei”, a spus directorul NHHC și contraamiralul în retragere Samuel J. Cox, adăugând că submarinul a folosit „atacuri deosebit de îndrăznețe” împotriva japonezilor.

În cursul unei singure patrule, Harder a scufundat trei distrugătoare inamice, precum și a distrus sau a deteriorat alte două, potrivit NHHC.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.