12.6 C
București
duminică, aprilie 21, 2024

”Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian”. Mesaje RO-Alert în localităţi din judeţul Tulcea şi la Galaţi

Autorităţile au emis, miercuri dimineaţă, un mesaj RO-Alert pentru localităţi din judeţul Tulcea, anunţând că există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.

Mesajul cere oamenilor să-şi păstreze calmul şi să se adăposteasă. Un mesaj similar a fost transmis şi la Galaţi, dar nu au fost semnalate incidente.

ISU Tulcea a precizat căm a fost primul astfel de mesaj emis după decizia CNSU.

Până la ora transmiterii acestei ştiri nu au fost semnalate probleme.

Un mesaj RO-Alert similar a fost emis şi în Galaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, colonel Eugen Chiriţă, alarma RO-Alert s-a dat în jurul orei 3.00 şi a vizat zona Vama Galaţi Rutier spre localitatea Giurgiulesti.

Nu s-au înregistrat incidente şi nici apeluri la 112.

ISU Tulcea a precizat că mesajul a fost transmis populaţiei din 8 localităţi: Luncavita, Grindu, Isaccea, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina şi Văcăreni.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis, în 7 septembrie, adoptarea unor măsuri de protecţie pentru populaţia din zone de pe teritoriul României învecinate localităţilor ucrainene Reni şi Ismail, precum şi emiterea de mesaje RO-Alert de către ISU, la notificarea MApN, privind riscul căderii unor ”elemente aparţinând mijloacelor de luptă utilizate în conflict”.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.