12.4 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Explozie în apropiere de digul din faţa Hotelului Forum din Costineşti. Primele informații indică o mină marină | Video

Autorităţile din Constanţa intervin, luni, după o explozie în zona digului din faţa Hotelului Forum din Costineşti.

UPDATE
Forţele Navale Române anunţă că nu au fost identificate mine marine în derivă

Forţele Navale Române anunţă că nu au fost identificate mine marine în derivă în urma cercetărilor făcute în apropierea ţărmului la Costineşti, precum şi în spaţiul maritim cuprins între Constanţa şi Mangalia. Misiunile de monitorizare a raionului maritim aflat în responsabilitatea Forţelor Navale Române vor continua, arată sursa citată.

”Forţele Navele Române au executat luni, 14 august, misiuni de cercetare a spaţiului maritim din proximitatea litoralului românesc, ca urmare a informării primite, în jurul orei 10.00, de la ISU Dobrogea, cu privire la explozia unei posibile mine marine în zona digului de la Costineşti şi la existenţa unei mine aflate în derivă, în zona digului de larg al Portului Mangalia. Scafandrii EOD şi o navă a Gărzii de Coastă au executat o misiune comună de cercetare a raionului maritim din apropierea ţărmului de la Costineşti, în urma căreia nu au fost identificate mine marine aflate in derivă”, au transmis, luni seară, reprezentanţii Forţelor Navale, într-un comunicat de presă.

UPDATE 

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că Forţele Navale vor verifica informaţiile potrivit cărora o a doua mină marină ar pluti în derivă în zona Costineşti. 

“În ceea ce priveşte cea de a doua mină semnalată ca plutind în derivă în aceeaşi zonă, vă informăm că Forţele Navale Române au pregătit o echipă de scafandri EOD care urmează să se îmbarce pe o navă a Gărzii de Coastă din Mangalia, urmând ca împreună să se deplaseze, în cel mai scurt timp posibil, în raionul indicat in vederea evaluării situaţiei şi intervenţiei pentru neutralizare, în măsura în care mina este identificată”, a transmis Ministerul Apărării Naţionale.

Sursa citată a precizat că explozia semnalată în zona digului din zona Costineşti este verificată de Garda de Coastă. 

Știea inițială

ISU Constanţa anunţă, luni, o explozie în zona digului din faţa Hotelului Forum din Costineşti.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana-Maria Stoica, a afirmat că, în urma exploziei, nu s-au înregistrat victime. 

“În această dimineaţă, în jurul orei 9.00, am fost solicitaţi prin apel la 112 să intervinim în staţiunea Costineşti acolo unde a avut loc o explozie pe dig. La faţa locului au fost alocate rapid mai multe resurse din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al Judeţului Constanţa, de la staţia Tuzla o autospecială de stingere, un echipaj de prim-ajutor şi, de asemenea, ambarcaţiunea RIB, iar în aceste momente vor pleca şi colegii cu echipajul CBRN. Ajunşi la faţa locului, colegii au perimetrat zona şi au constatat faptul că este vorba de o explozie în dig. Din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.