22.8 C
București
duminică, iunie 16, 2024

Hamas a lansat un atac cu rachete asupra Tel Avivului chiar din zona în care Israelul este în ofensivă | Video

Hamas spune că a lansat un atac cu rachetă în zona Tel Aviv din centrul Israelului pentru prima dată în aproape patru luni, scrie BBC.

Cel puțin opt rachete au fost lansate din zona Rafah din sudul Gazei, a spus armata israeliană, adăugând că rachetele au fost interceptate. Nu au fost raportate victime.

Israelul desfășoară o operațiune militară la Rafah.

Sirenele au sunat și în alte orașe israeliene, inclusiv Herzliya și Petah Tikva.

Presa israeliană a publicat imagini cu fragmente de rachete în grădina unei clădiri din Herzliya. Alte filmări par să arate daune de schije într-un dormitor dintr-o casă.

Un alt videoclip a arătat un crater mare creat aparent de o rachetă într-o zonă deschisă din apropierea orașului central Kfar Saba.

Un reprezentant al serviciul de ambulanță din Israel, Magen David Adom, a declarat că mulți oameni sunt tratați pentru anxietate acută.

Aripa militară a Hamas, Brigăzile al-Qassam, și-a revendicat meritul pentru lansarea unui „mare” atac cu rachetă asupra Tel Avivului pe canalul său Telegram.

Tel Aviv, centrul economic al Israelului, este cel mai mare oraș din țară. Un grad de normalitate a revenit în oraș de când a fost atacat ultima dată, în ianuarie.

Dar acum israelienii aud din nou exploziile sistemelor de apărare aeriană care interceptează rachetele Hamas.

Grupul ar putea încerca să-și arate puterea înaintea unor noi negocieri care vor începe marți pentru a încerca să pună capăt conflictului – sau ar putea încerca să le deraieze.

Atacurile cu rachete au avut loc când armata israeliană și-a intensificat asaltul asupra orașului Rafah din sudul Gazei, în ciuda deciziei Curții Internaționale de Justiție conform căreia trebuie să-și oprească imediat ofensiva.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.