16.4 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024

Macron: „Nu poate exista un steag rusesc la Jocurile Olimpice de la Paris. Au comis crime de război și au deportat copii”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat, într-un interviu acordat cotidianului L’Equipe publicat miercuri seara, că nu ar putea „să existe un steag rusesc la Jocurile Olimpice de la Paris”.

Întrebat despre o eventuală prezenţă a sportivilor ruşi la Jocurile Olimpice de vară din 2024, şeful statului a răspuns: „Sper că va fi o decizie conştientă a lumii olimpice (…) nu este de competenţa statului gazdă să decidă ce trebuie să facă CIO (…) Am încredere deplină în Thomas Bach”, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic.

De asemenea, preşedintele Macron şi-a exprimat speranţa că „ucrainenii vor împărtăşi această opinie”.

„Evident, nu poate exista un steag rusesc la Jocurile de la Paris, cred că există un consens în această privinţă”, a declarat el în acest interviu acordat ziarului sportiv, „pentru că Rusia ca ţară nu are ce căuta în momentul în care a comis crime de război şi a deportat copii”.

„Adevărata întrebare pe care lumea olimpică va trebui să o decidă este ce loc trebuie să le fie acordat acestor sportivi ruşi care s-au pregătit o viaţă întreagă şi care pot fi şi victimele acestui regim”, a continuat el.

„Dar cum putem face distincţia între sportivii ruşi care sunt complici şi victime ale regimului? Aceasta este adevărata întrebare şi aici lumea olimpică trebuie, în cunoştinţă de cauză, să îşi dea avizul şi să ofere garanţii”, a explicat şeful statului.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.