19 C
București
duminică, iunie 16, 2024

Mai mulți medici de la ”Marius Nasta” sunt acuzați că ar fi luat mită de la pacienți şi nu-și puteau justifica averile

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti împreună cu ofiţeri DGA fac miercuri 4 percheziţii la Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Bucureşti.

Mai mulţi medici sunt acuzaţi de procurori că primeau bani şi bunuri la pacienţii care suferiseră intervenţii chirurgicale, anchetatorii descoperind că medicii nu-şi puteau justifica averile cu veniturile obţinute.

”La data de 20.09.2023, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticoruptie efectuează 4 percheziţii domiciliare (două dintre acestea în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Bucureşti), în cadrul a două dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de luare de mită şi dare de mită”, anunţă DGA.

Șpagă pentru operații

Conform anchetatorilor, pe parcursul anilor 2022 – 2023,  mai mulţi medici din cadrul Institutului ”Marius Nasta”, Bucureşti au primit, în mod repetat, diverse sume de bani şi bunuri de la  diferiţi pacienţi ai acestui spital, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu: efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervenţiilor chirurgicale.

De asemenea, au fost făcute investigaţii financiare, din care au rezultat diferenţe semnificative dintre veniturile licite şi averea unora dintre medicii vizaţi de cercetări, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi la sediile din 12 judeţe ale  Direcţiei Generale Anticoruptie sunt conduse, în vederea audierii, un număr de 31 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale. 

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Directia Generală Anticoruptie.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.