26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

Marine Le Pen: 0. Kylian Mbappé: 1. Franța are un nou slogan: Liberté, Égalité, Mbappé.

Locul surprinzător al Raliului Național de extremă dreapta la alegerile legislative din Franța a încântat mai mulți membri ai echipei naționale de fotbal care au îndemnat oamenii să voteze împotriva partidului lui Marine Le Pen.

„Ușurarea este la fel de mare ca anxietatea din ultimele săptămâni, este imensă”, a spus fundașul vedetă Jules Koundé.

„Felicitări tuturor francezilor care s-au mobilizat pentru a se asigura că această țară frumoasă care este Franța nu va fi condusă de extrema dreaptă”.

O coaliție a stângii franceze a ocupat cele mai multe locuri în turul secund al alegerilor legislative de duminică, împingându-i pe centriștii președintelui Emmanuel Macron pe locul doi și, într-o supărare uluitoare, plasând mitingul național de extremă-dreapta extrem de puternic pe locul trei.

„Felicitări tuturor celor care s-au prezentat în pericolul cu care se confrunta frumoasa noastră țară”, a spus atacantul Marcus Thuram. „Trăiască diversitatea, trăiască Republica, trăiască Franța. Lupta continuă.”

De când a început campionatul de fotbal Euro 2024, la mijlocul lunii iunie, Les Bleus – surprinzător pentru o echipă sportivă de elită – au fost sinceri cu privire la ascensiunea extremei drepte în Franța.

Înainte de al doilea tur de scrutin, căpitanul și jucătorul vedetă Kylian Mbappé a spus: „Nu putem lăsa țara noastră în mâinile acestor oameni”, adăugând: „Sperăm… că toată lumea se va mobiliza și vota pentru partea dreaptă”.

Le Pen i-a răspuns lui Mbappé,  invocând  o „tendință ca actorii, fotbaliștii și cântăreții să se prezinte și să spună francezilor cum ar trebui să voteze” în timp ce sunt „milionari și miliardari”.

Ea i-a cerut sportivului francez „să dea dovadă de reținere” și a spus: „Francezii s-au săturat să fie predați și sfătuiți cum să voteze”.

Indiferent dacă fotbaliștii au influențat votul sau nu, echipa franceză s-a bucurat pe măsură ce amploarea înfrângerii lui Le Pen (deși a câștigat locuri în comparație cu performanțele anterioare, controlul guvernului rămâne inaccesibil) a devenit clar.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.