19 C
București
duminică, iunie 16, 2024

McDonald’s a pierdut drepturile în UE asupra mărcii Big Mac pentru burgeri de pui

Lanțul de restaurante fast-food McDonald’s a pierdut dreptul de a folosi marca Big Mac în Uniunea Europeană pentru a vinde produse din carne de pasăre.

Această decizie cu privire la revendicarea lanțului irlandez de cafenele Supermacʼs a fost luată de Curtea Europeană de Jurisdicție Generală. (Vedeți atașament)

Astfel, alte restaurante pot folosi acum în mod liber marca Big Mac pentru a vinde burgeri de pasăre, inclusiv pui, în UE, scrie BBC News.

Big Mac cu pui este larg răspândit în SUA și Marea Britanie, dar în țările UE un astfel de burger este inclus în meniul suplimentar. 

Cu toate acestea, McDonald’s poate vinde în continuare carne de vită în Big Mac.

McDonaldʼs a înregistrat marca Big Mac în Europa în 1996, atât pentru alimente, cât și pentru servicii.

În 2017, Supermac’s a depus o cerere de anulare a drepturilor asupra acestei mărci, precizând că concurenta americană nu a folosit marca de mult timp – aproximativ cinci ani.

Doi ani mai târziu, Oficiul UE pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) a acceptat parțial cerințele rețelei irlandeze.

Cu toate acestea, se arată în comunicatul de presă al instanței, EUIPO a susținut protecția pe care marca Big Mac a oferit-o McDonald’s în legătură cu produsele alimentare din carne de pasăre, inclusiv pui, precum și o serie de servicii.

Curtea Europeană s-a pronunțat acum asupra cererii Supermac împotriva EUIPO.

Instanța a anulat și modificat parțial hotărârea agenției din 2019, limitând și mai mult drepturile de a folosi marca Big Mac în UE pentru lanțul american.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.