19 C
București
duminică, iunie 16, 2024

Miliardarul Zhao, co-fondatorul Binance, va rămâne cu averea de 33 de miliarde intactă chiar dacă se duce la închisoare

Changpeng Zhao, cofondatorul miliardar și fost CEO al Binance, ar putea să rămână cu averea intactă și probabil că va continua să crească, chiar dacă se confruntă cu 4 luni de închisoare după condamnarea sa într-un tribunal din SUA, scrie CNBC.

Zhao, care este denumit în mod obișnuit „CZ” în cercurile cripto, a fost condamnat marți la patru luni de închisoare, după ce a pledat vinovat pentru acuzația de a permite spălarea banilor prin intermediul platformei sale de tranzacționare cripto.

Zhao are o avere personală estimată la 33 de miliarde de dolari, conform listei Forbes World’s Billionaires.

Condamnarea pronunţată împotriva lui Zhao la tribunalul federal din Seattle a fost semnificativ mai mică decât cei trei ani pe care procurorii federali i-au cerut pentru el.

Apărarea a cerut o perioadă de încercare de cinci luni.

Un purtător de cuvânt al Binance a declarat pentru CNBC că platforma de criptomonede ”a adus îmbunătăţiri considerabile de conformitate”, inclusiv în ceea ce priveşte detectarea spălării banilor şi ”angajarea de personal cheie de conformitate”.

Un avocat al lui Zhao nu a răspuns imediat la cererea de comentarii a CNBC.

În noiembrie, Zhao a încheiat un acord cu guvernul SUA pentru a închide o investigaţie pe mai mulţi ani asupra Binance.

Averea miliardarului va rămâne intactă

Ca parte a acordului de 4,3 miliarde de dolari convenit de Binance cu Departamentul de Justiţie al SUA, Zhao a demisionat din funcţia de CEO al companiei, iar compania a fost de acord să formeze un consiliu de administraţie cu membri independenţi, precum şi comitete de conformitate şi de audit.

Dintre cei şapte directori numiţi recent în consiliul de administraţie format de atunci, trei au fost desemnaţi ca fiind ”independenţi” – iar cinci dintre ei, inclusiv toţi membrii independenţi ai consiliului, au trimis scrisori judecătorului în dosarul penal al lui Zhao, cerând clemenţă în condamnare.

Gabriel Abed, preşedintele consiliului de administraţie şi unul dintre membrii săi independenţi, i-a spus judecătorului de district din SUA Richard Jones că Zhao se distinge printr-un calm stoic şi o umilinţă autentică şi că, ”în ciuda realizărilor sale semnificative”, el a menţinut un stil de viaţă marcat de simplitate, inclusiv de îmbrăcare cu haine cumpărate de pe Amazon, conducând o Toyota şi purtând un ceas Apple.

În ciuda faptului că Zhao se confruntă acum cu închisoarea, experţii din industrie şi avocaţii care au discutat cu CNBC spun că averea lui personală imensă va rămâne neafectată şi probabil că va creşte.

Juristul pentru corporaţii din Los Angeles, Tre Lovell, a declarat pentru CNBC că guvernul are dreptul doar la orice restituire sau amenzi impuse şi nu la activele sau averea lui Zhao în ansamblu.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.