9.3 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Nagorno-Karabah: cel puțin 20 de morți și sute de răniți după o explozie la un depozit de combustibil

Cel puțin 20 de persoane au fost ucise și aproape 300 au fost rănite într-o explozie puternică la un depozit de combustibil din regiunea Nagorno-Karabah, în timp ce mii de etnici armeni au ieșit din teritoriul separatist, scrie The Guardian.

Autoritățile locale armene au declarat că 290 de persoane au fost internate în spitale, zeci dintre ele „încă în stare critică” după explozia de luni seară la unitatea de lângă capitala regională Stepanakert.

Cauza exploziei rămâne necunoscută.

Reuters a reușit să identifice locația peisajului, clădirilor și structurilor văzute pe imaginile din satelit ale incendiului ca fiind regiunea Berkadzor, la aproximativ 6 km în afara Stepanakert.

Zeci de oameni stăteau la coadă la unitatea în care a avut loc explozia pentru că li s-a promis combustibil – o penurie în timpul blocadei de 10 luni din partea Azerbaidjanului, care a dus și la lipsuri disperate de alimente și apă – potrivit autorităților separatiste din Nagorno-Karabah. .

Armata azeră a învins forțele armene într-o lovitură fulger de 24 de ore săptămâna trecută, forțând autoritățile separatiste să accepte să depună armele și să înceapă discuții privind „reintegrarea” Nagorno-Karabah în Azerbaidjan după trei decenii de guvernare separatistă.

În timp ce Azerbaidjanul s-a angajat să respecte drepturile etnicilor armeni din regiune și să restabilească aprovizionarea după un blocaj de 10 luni, mulți localnici s-au temut de represalii și au decis să plece în Armenia.

Guvernul armean a declarat că mai mult de 13.550 de locuitori din Nagorno-Karabah au fugit în Armenia de marți dimineață. Moscova a spus că trupele rusesți de menținere a păcii din Nagorno-Karabah asistau la evacuare. Aproximativ 700 de persoane au rămas în tabăra de menținere a păcii luni seara.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.