18.1 C
București
joi, aprilie 25, 2024

NATO ajută la atacurile asupra Rusiei din Ucraina, spune Patruşev, aliat fidel al lui Putin

 

Un aliat puternic al președintelui Vladimir Putin a declarat marți că NATO luptă practic împotriva Rusiei în Ucraina și că alianța militară condusă de SUA a ajutat la organizarea de atacuri pe teritoriul suveran al Rusiei, scrie Reuters.

Invazia pe scară largă a Ucrainei de către Putin din 2022 a declanșat cea mai gravă criză în relațiile dintre Rusia și Occident de la criza rachetelor din Cuba din 1962, potrivit diplomaților ruși și americani.

Patruşev, unul dintre cei mai puternici aliaţi ai lui Putin, a spus că cei 75 de ani de istorie a NATO de la înfiinţarea sa la 4 aprilie 1949 arată că aceasta este o sursă pe termen lung de „pericol, criză şi conflict”.

„Alianţa nord-atlantică este de facto o parte a conflictului ucrainean şi implicată activ în organizarea bombardării teritoriilor Rusiei”, a declarat Patruşev pentru ziarul Argumentî i Faktî.

„În cadrul acesteia, se iau decizii colective cu privire la noi livrări de armament cu o creştere a capacităţilor lor tehnice şi a razei lungi de acţiune, iar instructorii NATO din mai multe ţări antrenează mercenari şi sabotori pentru participarea lor la operaţiuni antiruse”, a adăugat el.

Ucraina a lovit adânc în teritoriul Rusiei în ultimul an, bombardând rafinării de petrol şi fabrici de arme cu drone şi lovind în mod repetat regiuni de graniţă ale Rusiei.

SUA au declarat în repetate rânduri că nu sprijină loviturile ucrainene

Kievul spune că luptă pentru existenţa sa într-un război brutal ce a lăsat părţi din teritoriul său în ruine şi a făcut mii de morţi, notează Reuters.

Statele Unite au declarat în repetate rânduri că nu sprijină loviturile ucrainene în interiorul Rusiei.

Putin a avertizat luna trecută Occidentul că un conflict direct între Rusia şi NATO ar însemna că planeta se află la un pas de Al Treilea Război Mondial şi a spus că personal militar NATO este deja prezent în Ucraina.

Membrii NATO descriu invazia Ucrainei de către Rusia ca pe o acaparare de teritorii în stil imperial, ceea ce arată că Rusia post-sovietică este una dintre cele mai mari ameninţări ale unui stat naţional la adresa stabilităţii globale, alături de China.

Patruşev, unul dintre cei mai influenţi „şoimi” de la Kremlin, a descris NATO ca pe un instrument al Statelor Unite despre care a spus că vrea să distrugă în cele din urmă Rusia şi să-i fure vastele resurse naturale.

„Occidentul a considerat prăbuşirea Uniunii Sovietice doar una dintre etapele confruntării cu Rusia”, a susţinut Patruşev.

„Slăbirea ţării noastre ca un competitor economic şi politic şi îndepărtarea ei ulterioară de pe harta politică a lumii prin dezmembrare sunt obiectivele strategice pe termen lung ale Washingtonului, Londrei şi ţărilor Occidentului colectiv controlate de acestea”, a adăugat el.


Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.