9.3 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Nou derapaj în Ungaria. Ministrul de externe critică Adunarea ONU: ”Nu s-a ajuns mai aproape de pacea în Ucraina”

Adunarea Generală a ONU din această săptămână este o oportunitate irosită, nu a dus cu niciun pas mai aproape de pacea în Ucraina, a declarat, la New York, ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului exterior, Péter Szijjártó, relatează MTI.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, ministrul a relatat că, din păcate, încă nu se văd semne privind soluţionarea conflictului armat.

“Această săptămână, care aproape că a trecut la New York, a fost irosită şi ea în sensul că ţările cu adevărat mari şi puternice nu au considerat că ar fi o bună ocazie pentru a discuta”a spus el.

În opinia ministrului, acest lucru este cu atât mai regretabil cu cât ONU a fost creată tocmai pentru ca părţile aflate în conflict să poată discuta între ele într-un mediu neutru.

“Acest lucru nu s-a întâmplat până acum nici aici, în această săptămână, aşa că, din păcate, această săptămână de nivel înalt a Adunării Generale a ONU nu ne-a adus şi nici nu ne va duce mai aproape de pace” – a spus el.

Szijjártó a avertizat că, în Ucraina, o putere nucleară se confruntă cu o ţară care este şi ea susţinută de puteri nucleare, în plus, în ultima vreme au evocat de mai multe ori capacităţile lor nucleare “într-un mod complet deschis şi fără ruşine”, respectiv făcând uz şi de arme cu conţinut de uraniu sărăcit.

“Să sperăm că toată lumea este în continuare de acord că faza extremă, care ar fi războiul nuclear, trebuie evitată cu orice preţ”, a remarcat ministrul, subliniind că acest lucru ar însemna practic sfârşitul omenirii.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.