25.4 C
București
duminică, mai 26, 2024

O companie franceză continuă să deservească aeronavele lui Putin, Medvedev și Șoigu. Firma a câștigat milioane de euro

Compania franceză PGA (o subsidiară a American Astronics), după începerea invaziei pe scară largă a trupelor rusești în Ucraina, a continuat să deservească avioanele oficialilor ruși de rang înalt, în ciuda sancțiunilor internaționale împotriva Rusiei.

Acest lucru a fost relatat pe 21 aprilie de ziarul francez Le Parisien, care s-a referit la fostul manager al companiei.

PGA, cu sediul în Chateauroux, se ocupă de avionică – sistemele electronice instalate la bordul unei aeronave.

Potrivit sursei ziarului, de la începutul războiului, PGA a primit între patru și cinci milioane de euro pentru întreținerea a șapte avioane în Rusia (de la 300 de mii la un milion și jumătate de euro pe contract).

Vorbim despre consiliile de conducere ale președintelui rus Vladimir Putin, ministrului apărării Serghei Șoigu, șefului adjunct al Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev și două avioane FSB.

Compania a trimis echipamente la Moscova prin Armenia, urmărind livrările de la distanță și a efectuat plăți prin Dubai, a spus sursa. Potrivit acestuia, livrările au fost efectuate în secret în containere împreună cu alte echipamente.

Echipamente pentru avionul lui Putin

În decembrie 2023, autoritățile ruse, după cum a declarat interlocutorul publicației, au comandat echipamente electronice în valoare de un milion de euro pentru avionul lui Vladimir Putin, livrările fiind programate pentru 2024. După cum notează Le Parisien, sursa publicației știe despre acest lucru, deoarece a rămas la curent cu afacerile companiei datorită legăturilor sale în mediul profesional.

Nu este clar exact ce sisteme a furnizat PGA pentru aeronavele rusești.

Site-ul web al companiei spune că furnizează sisteme de comunicații și divertisment în timpul zborului, comenzi pentru cabină și iluminare. Pe site se mai spune că birourile de asistență pentru clienți ale companiei sunt situate în Franța, SUA și Rusia.

Potrivit interlocutorului lui Le Parisien, echipa a apărut la Moscova în 2016.

Sursa publicației susține că în ultimele zile mai mulți angajați seniori au părăsit PGA, ceea ce, potrivit acestuia, ar putea indica faptul că autoritățile franceze au devenit interesate de afacerile companiei în Rusia.

PGA nu a răspuns solicitărilor jurnaliştilor.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.