33.9 C
București
luni, iulie 22, 2024

O profesoară și-a dat demisia din învățământ ca să se angajeze la un supermarket. Acum câștigă mai mult și e mai fericită

”În 2022, am împlinit 30 de ani, am renunțat la cariera mea de cadru didactic de opt ani și am obținut un loc de muncă la un supermarket”, așa începe incursiunea lui Maggie pe care a povestit-o jurnaliștilor CNBC.  

Când le spun oamenilor asta, ei răspund adesea cu: „Dar Costco (n.r. multinațională americană care operează un lanț de magazine) este jobul tău visat?”

Maggie Perkins spune că: ”Oamenii au considerat că decizia mea a fost o retrogradare. Și de multe ori, s-ar putea să fi fost de acord. Identitatea și valoarea mea erau complet legate de a fi educator”.

Maggie continuă: ”Dar nu îmi mai găsesc împlinirea sau simțul valorii numai în muncă.

Prioritatea mea este să am o diferență clară între viața mea personală și cea profesională. Vreau să petrec timp cu soțul meu și cu cei doi copii ai noștri și să urmăresc lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru mine.

În această toamnă, nu aș putea fi mai încântată să sărbătoresc prima mea aniversare de lucru la Costco – și nu am fost niciodată mai fericită.

Timp de opt ani, am predat istoria gimnazială și liceală și arte lingvistice la școli publice și private. În 2022, în ultimul meu an școlar, salariul meu era de 47.000 de dolari.

Am lucrat 60 de ore pe săptămână și am făcut tone de ore suplimentare neplătite. Între presiunile administrative, cerințele de testare și rezistența necesară pentru a preda în perioada de vârf a pandemiei, eram epuizat. Am simțit că îmi lipsește un scop.

Așa că am început să caut căi alternative care să-mi ofere puțin spațiu de respirație”.

O zi din viața de lucru la supermarket

La început, îmi doream doar un loc de muncă „destul de bun pentru moment”. Am primit oferte de la Costco și Amazon în aceeași săptămână, dar Costco părea că s-ar potrivi mai bine și ar oferi mai multe oportunități în continuare.

În plus, îmi plăceau cumpărăturile acolo și știam că angajații sunt tratați bine.

În septembrie 2022, am început cu normă întreagă în echipa de membri la un nou depozit din Atena, Georgia. Am avut două pauze de 15 minute și 30 de minute pentru prânz. Altfel, am stat în picioare toată ziua.

La început, am câștigat 18,50 dolari pe oră – puțin mai puțin decât am câștigat ca profesor. Am făcut săptămâni de lucru de 40 de ore, cinci zile pe săptămână și am primit o mărire de 1 dolar pe oră când am atins 1.000 de ore.

După câteva luni, am avut laringită. Nu i-am putut ajuta pe membrii de la casa de marcat fără voce, așa că am cerut să completez temporar la brutărie.

Mi-a plăcut. Fie că a fost coacerea unui tort pentru o aniversare de 90 de ani sau pentru cineva care tocmai și-a terminat doctoratul, a aduce o contribuție tangibilă la ziua specială a cuiva mi-a dat un sentiment reînnoit de scop.

Acum sunt dezvoltator de conținut și trainer de marketing pentru biroul corporativ. Creez materiale interne pentru a educa angajații despre politici și procedurile de servicii pentru clienți. Călătoresc în diferite depozite și antrenez noi membri ai echipei.

Câștig cât a câștigă un profesor cu 15 ani de experiență în ultimul meu district școlar – și cu 50% mai mult decât am câștigat când am renunțat.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.