26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

Parlamentarii revin la muncă. Prioritățile sesiunii de toamnă: Jaloanele din PNRR și legislaţia anti-drog

Camera Deputaţilor şi Senatul încep, luni, sesiunea de toamnă, după vacanţa de vară de două luni.

Priorităţile aleşilor sunt jaloanele din PNRR, aflate în întârziere, dar şi legea pensiilor, legea salarizării şi corectarea legii pensiilor speciale, în urma respingerii proiectului de către Curtea Constituţională.

PSD a anunţat de asemenea că va veni cu mai multe proiecte pentru a combate consumul de droguri, în urma tragediei de la 2 Mai, care vor fi discutate în regim de urgenţă.

În noua sesiune parlamentară, Guvernul va veni să îşi asume răspunderea pe pachetul de măsuri fiscale menite să reducă deficitul bugetar, conform anunţului făcut de premierul Marcel Ciolacu.

În urma asumării răspunderii, Opoziţia este aşteptată să depună o moţiune de cenzură.

Camera Deputaţilor este convocată luni, 4 septembrie, de la ora 16.00, în a doua sesiune ordinară a anului 2023, potrivit dispoziţiilor art. 66 alin. (1) şi (3) din Constituţia României, republicată, şi ale art. 34 lit. a) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, a anunţat forul legislativ.

Conducerea Senatului se reuneşte începând cu ora 9.00, luni, urmată de şedinţa comitetului liderilor şi a grupurilor parlamentare. În prima şedinţă de plen se va alege noua conducere a Camerei Deputaţilor şi Senatului. Preşedinţii celor două foruri rămân neschimbaţi, Alfred Simonis urmând să continue interimar la şefia Camerei Deputaţilor, iar la Senat fiind preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, care a preluat funcţia după finalizarea mandatului de premier.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.