26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

Parlamentarii ucraineni adoptă controversatul proiect de lege de mobilizare pentru a spori numărul de trupe

Parlamentul Ucrainei a adoptat un proiect de lege de mobilizare care vizează recrutarea a sute de mii de soldați, după un proces îndelungat și controversat pentru a determina cine va fi pus în serviciu.

Cifrele necesare sunt mai mici decât cele 500.000 căutate inițial, deși cifra exactă nu a fost precizată.

Mulți vor fi bărbați de 25 și 26 de ani, eligibili pentru înrolare forțată pentru prima data, scrie The Guardian.

O clauză de demobilizare care le-ar fi permis soldaților să părăsească armata după 36 de luni de serviciu a fost exclusă după presiunile comandanților ucraineni îngrijorați de impact, în timp ce războiul se îndreaptă spre împlinirea celor trei ani.

Parlamentarii au respins o versiune inițială a proiectului de lege în ianuarie, iar o versiune revizuită a fost depusă în februarie. A atras 4.000 de amendamente într-o dezbatere controversată care s-a încheiat în cele din urmă joi, când a trecut a doua lectură.

Vârsta minimă de înrolare se reduce

Unele prevederi cheie au fost deja semnate de către președintele, Volodimir Zelenski, separat în această lună, inclusiv o prevedere de reducere a vârstei minime pentru recrutarea militară masculină de la 27 la 25 de ani.

Bărbații mai tineri, începând cu vârsta de 18 ani, vor putea să se ofere voluntari pentru armată ca înainte, dar nu pot fi forțați în serviciul de primă linie, în timp ce vârsta maximă de 60 de ani rămâne neschimbată.

Ucraina are nevoie de noi recruți pentru a menține linia de front și pentru a schimba veteranii de pe câmpul de luptă, în timp ce se confruntă cu victime în creștere și cu noi ofensive rusești de-a lungul frontului de est.

Rusia și-a continuat campania de bombardare peste noapte, concentrându-se asupra centralelor electrice și a altor părți ale rețelei energetice a Ucrainei.

Regiunea Harkov a fost lovită de cel puțin 10 ori, lăsând 200.000 de case fără curent electric dimineața, iar metroul orașului a trebuit să fie oprit. Patru persoane au fost ucise în urma bombardamentelor de la Mikolaiv, în sudul Ucrainei.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.