12.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024

Polonia trimite 10.000 de soldați la granița cu Belarus pentru a „speria” potențialii atacatori

Polonia intenționează să trimită până la 10.000 de militari suplimentari la granița cu Belarus, a declarat Ministrul Apărării polonez, scrie Sky News.  

Soldații vor fi dislocați pentru a sprijini Grănicerii în încercarea de a „spreia” potențialii atacatori, a spus Mariusz Blaszczak. 

„Aproximativ 10.000 de militari vor fi la graniță, dintre care 4.000 vor sprijini direct Grănicerii și 6.000 vor fi în rezervă”, a spus ministrul într-un interviu pentru radioul public.

„Apropiem armata de granița cu Belarus pentru a speria agresorul, astfel încât acesta să nu îndrăznească să ne atace”. 

Chiar miercuri, ministrul adjunct al Poloniei de Interne Maciej Wasik a declarat că 2.000 de militari vor fi trimiși la frontieră.

Țara a fost din ce în ce mai îngrijorată de zona sa de graniță de când sute de luptători mercenari ruși Wagner au sosit luna trecută în Belarus. 

Mulți dintre ei l-au urmat pe liderul lor Evgheni Prigojin în țară după ce acesta a fost exilat acolo pentru că a lansat o rebeliune armată împotriva liderului militar al Rusiei. 

De atunci, președintele Belarus Alexander Lukașenko a declarat de mai multe ori că îi împiedică pe luptători să atace Polonia, spunând că ar trebui să-i „mulțumească” pentru că i-a oprit să „distrugă” orașe precum Varșovia. 

Cu toate acestea, analiştii occidentali au spus că Polonia nu trebuie să-şi facă griji cu privire la lansarea unui atac, unii spunând că Belarus nu are „capacitate militară”.  

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.