25.4 C
București
duminică, mai 26, 2024

Principalul director al Amazon spune că este un „mit” că roboții înlocuiesc locurile de muncă

Un directot de top de la Amazon a declarat joi pentru CNBC că este un „mit” că roboții și alte tehnologii le iau locuri de muncă oamenilor.

Stefano La Rovere, director de robotică globală, mecatronică și ambalare durabilă la Amazon, a declarat că, în loc să înlocuiască locurile de muncă, robotica avansată, inteligența artificială și alte tehnologii îmbunătățesc rolurile oamenilor.

El a adăugat că noua tehnologie duce la crearea unor categorii de locuri de muncă complet noi.

„Este un mit că tehnologia și roboții elimină locuri de muncă”, a declarat La Rovere pentru „Street Signs Europe” de la CNBC, joi.

Amazon spune că introducerea noilor tehnologii a creat peste 50.000 de locuri de muncă în centrele sale de livrare din Europa.

Gigantul comerțului electronic spune că a instalat peste 1.000 de noi tehnologii în rețeaua sa de centre de livrare europene în ultimii cinci ani, pentru o investiție totală de peste 700 de milioane de euro.

„Roboții și tehnologia îi ajută pe angajații noștri… prin reducerea distanței de mers pe jos între misiuni, prin eliminarea mișcărilor repetitive sau ajutându-i să ridice greutăți mari”, a spus La Rovere.

La rândul lor, angajații noștri pot învăța noi abilități, pot învăța noi competențe, pot dobândi noi capacități care le permit să progreseze spre obiectivele lor de carieră”, a adăugat el.

La Rovere a adăugat că „În ultimii ani, au fost create peste 700 de noi categorii de locuri de muncă prin utilizarea tehnologiei”.

El a citat exemplul propriei sale echipe, divizia de robotică și inteligență artificială Amazon, care se concentrează pe aducerea automatizării rețelei vaste de centre de onorare a Amazon, care sunt responsabile pentru ambalarea comenzilor și pregătirea pentru livrare către clienți.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.