19 C
București
duminică, iunie 16, 2024

Procurorii americani cer o condamnare de 36 de luni pentru fostul CEO al Binance, Changpeng Zhao

Procurorii americani solicită o pedeapsă de 36 de luni pentru fostul CEO al platformei de criptomonede Binance, sub acuzația de spălare de bani, potrivit unui memorandum de sentință publicat marți seară, citat de CNBC.

Memorandumul, care a fost depus la tribunalul din districtul de vest al Washingtonului, afirmă că Zhao ar trebui să execute o pedeapsă mai mare care sugerează, în conformitate cu liniile directoare consultative, „să reflecte gravitatea faptelor sale”.

Conform instrucțiunilor consultative, condamnarea lui Zhao ar urma să fie de la 12 la 18 luni de închisoare.

„O pedeapsă privativă de libertate de 36 de luni – de două ori mai mare decât cea a limitei Ghidului – ar reflecta gravitatea infracțiunii, ar promova respectarea legii, ar permite descurajare adecvată și ar fi suficientă, dar nu mai mare decât este necesar pentru a atinge obiectivele condamnării” au spus procurorii americani.

Zhao este acuzat că nu a implementat intenționat un program eficient de combatere a spălării banilor, așa cum este cerut de Legea privind secretul bancar, și că a permis efectiv lui Binance să proceseze tranzacții care implică venituri din activități ilegale, inclusiv tranzacții între americani și persoane din jurisdicțiile de sancțiuni.

Binance a fost dat în judecată separat de  Securities and Exchange Commission din SUA  și  Commodity Futures Trading Commission  pentru presupusa manipulare greșită a activelor clienților și operarea unei burse ilegale, neînregistrate în SUA.

SUA, care îi acuză separat pe Binance și Zhao de încălcarea Legii SUA privind secretul bancar și a sancțiunilor împotriva Iranului, i-au ordonat Binance să plătească amenzi și a confiscat active în valoare de 4,3 miliarde de dolari.

Zhao a fost de acord să plătească o amendă de 50 de milioane de dolari.

Zhao a demisionat din funcția de CEO al Binance în noiembrie anul trecut, după ce a ajuns la această cerere și a fost înlocuit de fostul șef al autorităților de reglementare a piețelor din Abu Dhabi, Richard Teng.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.