26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

Riscul de escaladare este fără precedent în Orientul Mijlociu. Iranul a amenințat din nou Israelul ”cu răzbunarea”

Iranul a amenințat din nou sâmbătă cu represalii pentru uciderea a șapte oficiali militari care făceau parte din Gărzile Revoluționare într-o lovitură asupra Damascului, șeful armatei spunând că dușmanii țării sale vor „regreta” crimele, relatează AFP.

Teheranul a promis că va răzbuna atacul aerian de luni asupra capitalei siriene pentru care a pus vina pe arhi-inamicul său Israel , care nu a comentat incidentul.

Atacul a afectat anexa consulară a ambasadei Iranului din Damasc, ucigând șapte membri ai Corpului Gărzilor Revoluționare Islamice (IRGC), inclusiv doi generali.

Răspunsul Iranului „va fi efectuat la momentul potrivit, cu precizia și planificarea necesare și cu daune maxime aduse inamicului, astfel încât acesta să-și regrete acțiunea”,a declarat sâmbătă șeful de cabinet Mohammad Bagheri, potrivit AFP.

El a făcut declarațiile la o ceremonie în orașul central Isfahan pentru a-l comemora pe Mohammad Reza Zahedi, unul dintre cei doi generali de brigadă morți din forța al-Quds, armata de operațiuni externe a IRGC.

Zahedi, în vârstă de 63 de ani, a fost comandantul forței al-Quds pentru Teritoriile Palestiniene, Siria și Liban, conform observatorului de război din Regatul Unit.

El a deținut mai multe comenzi pe parcursul unei cariere de peste 40 de ani și a fost cel mai înalt soldat iranian ucis de când o rachetă americană pe aeroportul din Bagdad în 2020 l-a ucis șeful forței al-Quds, generalul Qassem Suleimani.

AFP relatează că sâmbătă, mulțimile de la adunarea din Isfahan au scandat „jos Israelul” și „jos cu Statele Unite”.

Liderul suprem al republicii islamice, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că Israelul „va fi pedepsit” pentru crime.

Vineri, șeful IRGC, general Hossein Salami, a avertizat că Israelul „nu poate scăpa de consecințele” atacului de la Damasc.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.