35.7 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Rusia i-a propus Phenianului să trimită un nord-coreean în spaţiu. Promisiunile primine de Kim după întâlnirea cu Putin

Rusia a oferit Phenianului şansa de a trimite un cosmonaut nord-coreean în spaţiu, au anunţat miercuri agenţiile ruseşti.

Oferta a fost făcută, potrivit agenţiilor, în timpul vizitei excepţionale a lui Kim Jong Un în Orientul Îndepărtat al Rusiei, unde liderul nord-coreean s-a întâlnit miercuri cu preşedintele rus Vladimir Putin, vizitând împreună cu acesta cosmodromul Vostocini.

„Am vorbit despre faptul că, dacă partea nord-coreeană doreşte acest lucru, este posibil să antrenăm şi să trimitem un cosmonaut nord-coreean în spaţiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţiile TASS şi RIA Novosti.

Dacă Phenianul acceptă, el ar fi primul nord-coreean care va ajunge pe orbita Pământului.

În 2008, Yi So-Yeon a devenit prima sud-coreeană care a reuşit acest lucru, când a decolat la bordul unei nave spaţiale ruseşti Soyuz într-o misiune către Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

Putin vrea să ajute Coreea de Nord să construiască sateliți

Miercuri, Putin a evocat, de asemenea, posibilitatea ca Rusia să ajute Coreea de Nord să construiască sateliţi, după ce Phenianul a eşuat recent de două ori în încercarea de a plasa pe orbită un satelit militar de spionaj.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a făcut din dezvoltarea unui satelit militar de spionaj o prioritate pentru a „confrunta acţiunile militare periculoase ale Statelor Unite şi ale vasalilor săi”, a relatat în luna mai agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA.

”De aceea am venit aici. Liderul Coreii de Nord arată un mare interes pentru tehnologia rachetelor. Încearcă să îşi dezvolte programul spaţial”, a declarat Putin, potrivit agenţiilor de presă ruseşti.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.