25.4 C
București
duminică, mai 26, 2024

Sfârșitul unei ere: unul dintre cele mai apreciate branduri românești dispare definitiv după 60 de ani

Arctic Găești, unul dintre cele mai apreciate branduri românești de electrocasnice, cu o istorie de aproape 60 de ani, dispare din zona corporate.

Brandul Arctic urmând să fie utilizat în continuare în zona consumer.

Proprietarii turci ai companiei, Arcelik, au decis schimbarea denumirii în Beko România, o schimbare care marchează sfârșitul unei ere în industria electrocasnicelor din țară.

Arctic Găești a fost fondat în 1968 și a devenit rapid unul dintre cei mai importanți producători de electrocasnice din România. Compania a cunoscut o perioadă de glorie în anii ’80 și ’90, când produsele sale erau prezente în majoritatea caselor din țară.

După privatizarea din anii ’90, Arctic Găești a fost achiziționat de Arcelik, una dintre cele mai mari companii de electrocasnice din lume. De-a lungul anilor, Arcelik a investit semnificativ în modernizarea fabricii din Găești și a extins gama de produse oferite.

Recent, Arçelik a anunțat finalizarea înțelegerii cu gigantul american Whirlpool pentru combinarea afacerilor europene, inclusiv a fabricilor din România, și lansarea companiei Beko Europe.

Fondat în 1955, Arçelik este prezent în 146 de țări, are circa 30.000 de angajați, 23 de unități de producție în 9 țări (Turcia, România, Rusia, China, Africa de Sud, Thailanda, Pakistan, India și Bangladesh) și 35 de companii cu vânzări în întreaga lume. Grupul deține 12 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, Dawlance, Voltas, Altus) și este listat la Bursa de Valori din Istanbul.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.