18.1 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Susținătorii lui Trump vizează alegătorii de culoare cu imagini false create de inteligența artificială

Susținătorii lui Donald Trump au creat și împărtășit imagini false generate de inteligență artificială ale alegătorilor de culoare pentru a-i încuraja pe afro-americani să voteze în favoarea republicanilor, scrie BBC.

BBC Panorama a descoperit zeci de deepfake-uri care îi descriu pe oameni de culoare ca susținându-l pe fostul președinte.

Trump i-a curtat în mod deschis alegătorilor de culoare, care au fost cheia pentru victoria lui Joe Biden în alegerile din 2020.

Dar nu există dovezi care să lege direct aceste imagini de campania lui Trump.

Cofondatorul Black Voters Matter, un grup care încurajează oamenii de culoare să voteze, a spus că imaginile manipulate promovează o „narațiune strategică” menită să-l arate pe Trump ca fiind popular în comunitatea de culoare.

Un creator al uneia dintre imagini a declarat pentru BBC: „Nu pretind că este exactă”.

Imaginile false ale susținătorilor negri ai lui Trump, generate de inteligența artificială (AI), sunt una dintre tendințele emergente de dezinformare înaintea alegerilor prezidențiale din SUA din noiembrie.

Spre deosebire de 2016, când au existat dovezi ale campaniilor de influență străină, imaginile generate de AI găsite de BBC par să fi fost făcute și împărtășite chiar de alegătorii americani.

Unul dintre ei a fost Mark Kaye și echipa sa la o emisiune radio conservatoare din Florida.

Au creat o imagine a lui Trump zâmbind încojurat de un grup de femei de culoare la o petrecere și au distribuit-o pe Facebook, unde Kaye are peste un milion de urmăritori.

La început pare real, dar la o inspecție mai atentă pielea tuturor este puțin prea strălucitoare și lipsesc mai multe unghii de pe mâinile oamenilor – câteva semne revelatoare ale imaginilor create de AI.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.