26.4 C
București
joi, iulie 25, 2024

Tribunalul rus a ordonat arestarea în lipsă a Iuliei Navalnaia. Reacția Iuliei: ”Ordinele criminalului de război Putin”

 

Un tribunal din Moscova a ordonat arestarea în lipsă a Iuliei Navalnaia, soția defunctului politician rus de opoziție Alexei Navalnîi, sub acuzația de participare la o „comunitate extremistă”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al acesteia.

„Iulia Borisovna (n.r. numele înainte de căsătorie) s-a ascuns de autoritățile de investigație preliminară și, prin urmare, este trecută pe lista de urmăriți”, se arată în nota informativă a instanței din Moscova, citată de Meduza.  

Potrivit raportului, dacă Navalnaia se întoarce în Rusia sau este extrădată, va fi arestată pentru două luni.

Anterior, nu a fost raportat că împotriva lui Navalnaia ar fi fost deschis un dosar penal.

Meduza a atras atenția asupra faptului că informațiile despre arestarea în lipsă a lui Navalnaia au apărut imediat după încheierea zilei de lucru a instanței, iar dosarul cauzei nu a fost publicat în prealabil și a apărut la scurt timp după ce serviciul de presă al instanței a raportat-o.

„Adică, informațiile despre aceasta [întâlnirea] au fost ascunse în mod special pentru ca nimeni să nu poată urmări procesul”, cred jurnaliștii Mediazona.

Potrivit dosarului cauzei , ședința a avut loc pe 9 iulie la ora 15:00.

Se precizează că ordinul de arestare nu va fi publicat.

Medizaona notează că în cazul unei interdicții de publicare, instanța se referă la o dispoziție de lege, din care doar motivul „care afectează securitatea statului” poate fi relevant în acest caz.

Reacția Iuliei

Iulia Navalnaya a comentat rapoartele arestării: „Oh, de ce nu va exista procedura obișnuită? Un agent străin, apoi deschiderea unui dosar penal, apoi o arestare?! Când scrieți despre asta, vă rugăm să nu uitați să scrieți principalul lucru: Vladimir Putin este un criminal și un criminal de război. Locul lui este în închisoare și nu undeva în Haga, într-o celulă confortabilă cu televizor, ci în Rusia – în aceeași colonie și aceeași celulă de doi pe trei metri în care l-a ucis pe Alexei”.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.