35.7 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Trump s-a prezentat ca un infractor de rând la o închisoare din Atlanta. Fotografia judiciară, dată publicității

Donald Trump s-a prezentat joi la închisoarea din comitatul Fulton, din Atlanta pentru a se conforma ca inculpat rigorilor legale ce decurg din acuzaţiile care i se aduc în legătură cu efortul său de a anula pierderea alegerilor din 2020 din Georgia.

Trump a fost de acord la începutul acestei săptămâni cu o cauţiune de 200.000 de dolari şi cu alte condiţii de eliberare, inclusiv să nu folosească reţelele de socializare pentru a-i viza pe co-inculpaţi şi pe martorii în dosar.

Protestatarii aflaţi în faţa închisorii au putut fi auziţi scandând împotriva procurorului districtual Fani Willis, care i-a pus sub acuzare  pe Trump şi pe alţi 18 în acest dosar..

„Închideţi-o pe Fani!” au scandat susţinătorii fostului preşedinte.

Dosarele închisorii arată că fostul preşedinte Donald Trump a fost arestat şi înregistrat la închisoarea din comitatul Fulton, joi seară.

Documentele indică înălţimea şi greutatea lui Trump.  El este descris ca având ochi albaştri şi păr blond. A fost înregistrat ca deţinutul nr. P01135809.

Trump a stat la închisoare aproximativ 20 de minute.

Şeriful din comitatul Fulton  a declarat că toţi cei 19 inculpaţi din dosarul privind încercarea de deturnare a rezultatului alegerilor din Georgia vor trece prin aceeaşi procedură ca orice alt inculpat, care include amprentarea şi fotografierea.

La fel ca mulţi dintre cei 18 co-inculpaţi care s-au predat deja la închisoare, înregistrarea lui Trump a fost finalizată rapid, deoarece fostul preşedinte şi avocaţii săi au negociat termenii predării.

Donald Trump a părăsit Atlanta după ce s-a predat la închisoarea din comitatul Fulton. În total, fostul preşedinte a stat la Atlanta mai bine de o oră şi jumătate.

”Nu am făcut nimic greșit”

„Nu am făcut nimic greşit”, a spus Trump reporterilor înainte de a se urca în avion.

Trump a descris dosarul penal împotriva sa drept „o parodie de justiţie”.

Echipa lui Donald Trump a discutat despre fotografia fostului preşedinte înainte ca acesta să o facă joi seară la închisoarea din comitatul Fulton, au declarat pentru CNN două surse familiare cu situaţia.

În cele din urmă, Trump a decis că vrea să pară „sfidător” în fotografie şi a ales intenţionat să nu zâmbească, au spus sursele.

Fostul preşedinte republican se confruntă în Georgia cu 13 capete de acuzare, inclusiv şantaj, în baza unei legi cunoscute sub acronimul RICO folosită de obicei pentru a viza crima organizată. El este suspectat că a făcut presiuni asupra oficialilor statului pentru a anula înfrângerea sa în faţa preşedintelui democrat Joe Biden în alegerile din 2020.

Probleme și în Georgia

În ceea ce priveşte dosarul din Georgia, un juriu format din 12 persoane din comitatul Fulton trebuie să fie unanim de acord, dincolo de orice îndoială rezonabilă, că Trump este vinovat pentru a fi condamnat pentru fiecare cap de acuzare. Dacă juriul nu poate ajunge la un verdict unanim, judecătorul poate declara anularea procesului.

Procesul de selectare a unui juriu ar putea fi de lungă durată, având în vedere părerile pasionale pe care mulţi oameni le au despre fostul preşedinte şi timpul pe care juraţii ar trebui să îl dedice procesului. În procesul în curs de desfăşurare în Atlanta al rapperului Young Thug, sau Jeffery Lamar Williams, selecţia juriului a durat luni de zile.

În cazul în care Trump este condamnat, el va solicita probabil un nou proces, afirmând că rezultatul nu a fost în concordanţă cu dovezile sau a fost contrar legii.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.