26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

Trupele ruse au lansat un atac masiv asupra Ucrainei. Cel puțin 20 de persoane au murit. O rachetă a lovit un spital de copii

Cel puțin 20 de persoane au fost ucise după ce Rusia a lansat un atac masiv cu rachete împotriva orașelor din Ucraina, potrivit oficialilor, citați de BBC.

În capitala Kiev, cel puțin șapte persoane au fost ucise într-un atac lansat în timpul zilei.

Primarul orașului a spus că un spital de copii a fost lovit de rachete și este evacuat.

Șeful administrației militare din orașul Krîvîi Rih din centrul Ucrainei a declarat că cel puțin 10 persoane au fost ucise acolo, dintre care trei au fost ucise în orașul Pokrovsk din est.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, aflat în vizită în Polonia, a declarat că Rusia a tras aproximativ 40 de rachete în ținte din întreaga țară.

Zelenski, care urmează să călătorească în SUA pentru summitul NATO de săptămâna aceasta de la Washington, a declarat că Rusia a „atacat în mod masiv” Ucraina.

„Orașe diferite: Kiev, Dnipro, Krîvîi Rih, Sloviansk, Kramatorsk. Peste 40 de rachete de diferite tipuri. Au fost avariate clădiri rezidențiale, infrastructura și un spital de copii”, a spus el.

Oleksandr Vilkul, șeful administrației militare din Krîvîi Rih, a postat pe aplicația de mesagerie Telegram că cel puțin 10 persoane au fost ucise și 31 au fost rănite în urma atacului asupra orașului.

Dintre aceștia, el a spus că 10 au fost răniți grav.

Nori de fum au putut fi văzuți în capitala Kiev, în timp ce videoclipurile postate pe rețelele de socializare au arătat distrugerea în interiorul și în exteriorul spitalului de copii Okhmadit. Nu este clar dacă cineva din interior a fost rănit.

Rușii spun că de fapt o rachetă ucraineană de apărare a căzut peste spitalul de copii

„Declarațiile reprezentanților regimului de la Kiev cu privire la o presupusă lovitură intenționată cu rachete a Rusiei asupra țintelor civile sunt absolut neadevărate”, susține Ministerul rus al Apărării.

„Fotografiile și înregistrări video publicate de la Kiev confirmă în mod clar faptul că a fost distrusă din cauza căderii unei rachete ucrainene de apărare aeriană lansată dintr-un sistem de rachete antiaeriene din oraș.”

În urma atacului rus de la Kiev, zece persoane au fost ucise, iar în întreaga țară, din cauza bombardamentelor rusești din 8 iulie, cel puțin 21 au fost uciși și 68 au fost răniți.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.