18.1 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Un cutremur de 7,4 grade a lovit Taiwan, cel mai puternic din ultimii 25 de ani. 9 morți și 900 de răniți

Salvatorii lucrează pentru a elibera zeci de oameni prinși după ce un cutremur cu magnitudinea de 7,4 a lovit coasta de est a Taiwanului – provocând alunecări de teren și structuri prăbușite.

Cel puțin nouă persoane au murit , alte peste 900 sunt rănite și peste 100 de clădiri au fost avariate.

Mai mulți oamenii sunt prinși sub dărbmături în Taiwan după ce un puternic cutremur care a lovit insula miercuri dimineață și a provocat prăbușirea a cel puțin 26 de clădiri, potrivit Centrului Central de Comandă de Urgență (CEOC) din Taiwan.

Cutremurul a afectat, de asemenea, sursele de alimentare cu energie electrică, pentru peste 91.000 de gospodării, a spus CEOC, adăugând că compania Taipower, operată de stat a insulei, lucrează în prezent pentru a rezolva problema, scrie CNN.

De asemenea, CEOC a precizat că unele servicii feroviare din estul Taiwanului au fost suspendate, dar se estimează că acestea vor fi din nou operaţionale până la sfârşitul zilei.

UPDATE – Cel puțin nouă persoane au murit, alte peste 900 sunt rănite

UPDATE – 77 de persoane prinse sub dărmături și 700 rănite în Taiwan după cutremur

Cel puțin 77 de persoane sunt prinse sub dărmături în Taiwan după ce un cutremur puternic a lovit coasta de est a insulei, potrivit Agenției Naționale de Pompieri (NFA).

Autoritățile nu au dat detalii despre starea celor prinși, dar au spus că operațiunile de salvare sunt în desfășurare.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,4 grade a ucis patru persoane și a rănit alte peste 700, potrivit NFA. Dintre cei răniți, 132 se află în județul Hualien, în apropiere de epicentrul cutremurului, a adăugat agenția.

UPDATE – VIDEO o alunecare de teren în centrul Taiwanului după cutremur 

Videoclipurile postate de locuitorii din Taiwan pe rețelele de socializare și geolocalizate de CNN arată o parte din pagubele cauzate de un cutremur cu magnitudinea de 7,4 care a zguduit insula miercuri dimineața.

În estul regiunii Hualien, în apropiere de epicentrul cutremurului, imaginile de pe rețelele de socializare au arătat mai multe clădiri prăbușite și rezidenți care ajută oamenii prinși să scape prin fereastra unui complex de apartamente avariat. 

La o intersecție de drumuri, o mulțime de navetiști matinali pe scutere și motociclete au privit cum o clădire roșie cu mai multe etaje se înclina lateral, a arătat un videoclip separat.

Un alt videoclip de la Hualien a surprins o alunecare masivă de teren coborând de pe munte, cu nori de praf maro înghițind o secțiune a drumului și clădirile din apropiere.

UPDATE – Un mort după puternicul cutremur din Taiwan

O persoană a fost ucisă în Taiwan după ce un cutremur cu magnitudinea de 7,4 a lovit insula, pe baza datelor preliminare de la Agenția Națională de Pompieri (NFA) din Taiwan.

Persoana făcea drumeții în regiunea Hualien, a spus NFA.

Oficialii adună în continuare mai multe informații despre victime, potrivit NFA. 

O autostradă importantă, avariată

Cutremurul cu magnitudinea de 7,4 care a lovit miercuri Taiwanul a avariat grav o autostradă importantă de pe coasta de est, potrivit posturilor locale de televiziune.

Imaginile difuzate de TVBS, afiliat CNN, au arătat că bolovani mari au căzut pe autostrada Suhua, iar mai multe tuneluri au fost sparte – inclusiv unul care a fost rupt în două.

SET News, afiliat CNN, arată partea din faţă a unei maşini distruse de stânci căzute.

Cel puţin nouă căderi de pietre şi alunecări de teren au fost raportate pe autostrada Suhua, iar întreaga linie a fost închisă, a anunţat Agenţia Centrală de Ştiri din Taiwan, citând autorităţile.

O altă autostradă care face legătura între coasta de vest şi estul Taiwanului a fost, de asemenea, afectată de căderi de pietre, cel puţin 12 maşini fiind lovite şi nouă persoane fiind rănite, potrivit TVBS.

Şerpuind de-a lungul stâncilor abrupte deasupra Oceanului Pacific, autostrada Suhua este cunoscută ca fiind unul dintre cele mai periculoase – dar şi cele mai pitoreşti – drumuri din Taiwan.

Aceasta face legătura între nord-estul Taiwanului şi oraşul estic Hualien, care se află în apropierea epicentrului cutremurului.

 

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.