26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

Un nou măcel în Gaza. O lovitură israeliană asupra unei școli a ucis cel puțin 25 de oameni. IDF: ”Am atacat un terorist”

Un atac aerian israelian asupra unei școli transformate în adăpost din sudul Gazei a ucis cel puțin 25 de persoane, potrivit oficialilor palestinieni, scrie AP, Reuters și The Guardian.

Atacul aerian de marți după-amiază a lovit corturile familiilor strămutate în fața unei școli din orașul Abassan, la est de Khan Younis.

Un reporter de la Associated Press care a numărat cadavrele la spitalul Nasser din Khan Younis a spus că 25 de persoane au fost ucise.

Oficialii din domeniul sănătăţii au declarat că printre morţi se numără cel puţin şapte femei şi copii.

Forțele de Apărare Israelului (IDF) au declarat: „Un avion de război, folosind muniție de precizie, a atacat un terorist din aripa militară a Hamas, care a participat la masacrul oribil din 7 octombrie”.

IDF a spus că examinează rapoartele conform cărora civilii au fost răniți și că incidentul este investigat.

Zona lovită era aglomerată în momentul atacului, potrivit martorilor care au vorbit cu BBC, despre care au raportat că până la 3.000 de persoane erau înghesuite în zonă în momentul loviturii.

O altă persoană a spus radiodifuzorului că nu a fost nicio avertizare prealabilă cu privire la o lovitură în zonă.

Bombardamentul de marți vine la o săptămână după ce IDF a ordonat o evacuare în masă a unor părți din sudul Gazei.

O mare parte din Khan Younis a fost distrusă într-un asalt lung din acest an, dar un număr mare de palestinieni s-au mutat înapoi pentru a scăpa de o altă ofensivă israeliană în orașul cel mai sudic al Gazei, Rafah.

În altă parte, palestinienii de pe întreg teritoriu au raportat o creștere a atacurilor aeriene puternice în această săptămână, locuitorii orașului central Gaza descriind lovituri cu elicoptere, explozii și lupte cu arme, în timp ce Israelul și-a extins ofensiva de două săptămâni în Shuja’iya, un cartier estic, mutarea tancurilor în zonele orașului în care luptătorii Hamas și Jihadul Islamic Palestinian s-au r   egrupat.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.