26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

Un „război împotriva umanității însăși”: Șeful WCK încă este frapat de atacul israelian care i-a ucis muncitorii

Bucătarul José Andrés a descris asediul Gaza de către Israel ca fiind un „război împotriva umanității în sine”, la câteva zile după atacul israelian care a ucis șapte lucrători de la World Central Kitchen, organizația de ajutor a lui Andrés care oferă ajutoare civililor.

„Acesta nu pare [a fi] un război împotriva terorii. Acesta nu mai pare să fie un război pentru apărarea Israelului. Israelienii în acest moment par că sunt într-un război împotriva umanității în sine”, a spus Andrés în timpul unui interviu la emisiunea „This Week” de la ABC, difuzată duminică.

Atacul de luni a stârnit furie internațională pe scară largă, inclusiv din partea președintelui Joe Biden, care s-a declarat „revoltat și cu inima frântă” de asasinate, iar ulterior l-a avertizat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu că politica SUA față de principalul său aliat din Orientul Mijlociu depinde de un răspuns rapid din partea forțelor israeliene din regiune pentru a atenua criza umanitară.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, John Kirby, a refuzat să spună ce schimbări specifice ar putea implementa SUA în timpul unui interviu duminică.

„Nu vreau să trec înaintea președintelui”, a spus Kirby după apariția lui Andrés la ABC.

„Trebuie să vedem schimbări în timp.”

Ancheta IDF – insuficientă

O anchetă internă a IDF publicată vineri a dezvăluit erori semnificative și încălcări ale protocolului care au dus la mai multe lovituri asupra unui convoi de ajutor.

Potrivit armatei israeliene, „cei care au aprobat lovitura erau convinși că vizează agenți înarmați Hamas și nu angajați WCK”.

Dar Andrés a pus sub semnul întrebării rezultatele anchetei și a cerut anchete mai profunde și independente asupra incidentului.

„Aș spune că făptuitorul nu se poate ancheta singur”, a spus Andrés în timpul interviului ABC.

„Dar aș spune că avem nevoie de mai multe informații. Trebuie să vedem videoclipuri de mai bună calitate. Trebuie să spunem care [au fost] conversațiile, conversația radio dintre diferiții ofițeri și soldați însărcinați să spună că acele mașini erau o țintă pentru că reprezentau o amenințare iminentă”.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.