26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

Unul dintre cei mai mari administratori de active: Lumea se află pe o problemă de 91 de trilioane dolari. Urmează „alegeri grele”

Guvernele datorează o sumă fără precedent de 91 de trilioane de dolari, o sumă aproape egală cu dimensiunea economiei globale și una care, în cele din urmă, va genera o taxă mare asupra populației lor.

Poverile datoriei au crescut atât de mult – și datorită pandemiei – încât reprezintă acum o amenințare tot mai mare pentru standardele de viață, chiar și în economiile bogate, inclusiv în Statele Unite, scrie analistul economic CNN.

Cu toate acestea, într-un an cu alegeri în întreaga lume, politicienii ignoră în mare măsură problema, nedispuși să ia măsuri cu privire la creșterile de taxe și reducerile de cheltuieli necesare pentru a face față potopului de împrumuturi.

În unele cazuri, ei chiar fac promisiuni nebunești care ar putea cel puțin să ridice din nou inflația și chiar ar putea declanșa o nouă criză financiară, mai arată analistul.

Fondul Monetar Internațional și-a reiterat săptămâna trecută avertismentul că „deficitele fiscale cronice” din SUA trebuie „abordate urgent”.

„(Dar) deficitele continue și o sarcină în creștere a datoriei au făcut (acum) asta mai mult o preocupare pe termen mediu”, a declarat Roger Hallam, șeful global al ratelor la Vanguard, unul dintre cei mai mari administratori de active din lume, pentru CNN.

Investitorii sunt din ce în ce mai îngrijorați

Pe măsură ce povara datoriilor crește în întreaga lume, investitorii sunt din ce în ce mai îngrijorați.

În Franța, tulburările politice au exacerbat îngrijorările cu privire la datoria țării, trimiterea randamentelor obligațiunilor sau randamentele cerute de investitori, în creștere.

Primul tur al alegerilor anticipate de duminică a sugerat că unele dintre cele mai mari temeri ale pieței ar putea să nu se împlinească.

Dar chiar și fără spectrul unei crize financiare imediate, investitorii cer randamente mai mari pentru a cumpăra datoria multor guverne, pe măsură ce deficitele între cheltuieli și impozite cresc.

Costurile mai mari ale serviciului datoriei înseamnă mai puțini bani disponibili pentru serviciile publice cruciale sau pentru răspunsul la crize precum crizele financiare, pandemiile sau războaiele.

Deoarece randamentele obligațiunilor de stat sunt folosite pentru a stabili prețul altor datorii, cum ar fi creditele ipotecare, randamentele în creștere înseamnă, de asemenea, costuri mai mari ale împrumuturilor pentru gospodării și întreprinderi, ceea ce afectează creșterea economică.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.