33.9 C
București
luni, iulie 22, 2024

Vladimir Putin vrea să își facă propriile Jocuri Olimpice, după ce Rusia nu a fost invitată la Jocurile din 2024 de la Paris

Preşedintele rus Vladimir Putin a sugerat crearea de „structuri alternative” la Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), organizaţie care nu a invitat încă Rusia la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, scrie EFE.

„Din păcate, ca urmare a politizării structurilor sportive internaţionale şi a creşterii comercializării mişcării olimpice, vedem o degradare clară”, a spus Putin miercuri în cadrul unei şedinţe cu miniştrii săi.

Putin a adăugat că „acest lucru va implica inevitabil crearea de structuri alternative în sportul internaţional”.

Totodată, liderul de la Kremlin a propus ca la aceste competiţii alternative să fie plătite sume similare cu cele primite la Jocurile Olimpice.

În ultimele luni, Putin şi alţi oficiali de rang înalt au menţionat Jocurile Mondiale ale Prieteniei, care vor avea loc în perioada 15-29 septembrie 2024 la Moscova şi Ekaterinburg, ca alternativă la Jocurile Olimpice.

În plus, Moscova s-a arătat dispusă să organizeze anul viitor Jocurile BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) şi Jocurile Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai, care include ţări precum China, India, Pakistan şi republici din Asia Centrală.

La mijlocul lunii iulie, Kremlinul a criticat decizia CIO de a nu invita sportivii ruşi şi belaruşi la Jocurile de la Paris, pe care a descris-o ca injustă.

„Nu considerăm că este corect. Suntem categoric împotriva politizării sportului”, a declarat purtătorul de cuvânt a Preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Recent, Ministerul Sportului a cifrat la 68 sportivii ruşi care şi-au schimbat cetăţenia de la începutul războiului, în februarie 2022, ultima fiind înotătoarea Sofia Spodarenko, care va concura sub culorile Kazahstanului.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.