13.9 C
București
joi, aprilie 25, 2024

YouTube, evaluat la 400 miliarde dolari – mai mult decât Disney și Comcast la un loc. Google a cumpărat compania pentru 1,65 miliarde

  • Google a cumpărat YouTube pentru 1,65 miliarde de dolari în 2006.
  • Acum, YouTube ar putea avea o valoare de până la 400 de miliarde de dolari, potrivit analistului Michael Nathanson.
  • YouTube este foarte mare! Cu toate acestea, cumva, ”zboară sub radar pentru majoritatea oamenilor”.

YouTube este cea mai mare platformă video din lume. Este al doilea cel mai mare motor de căutare din lume. Joacă un rol important în cultură.

Și majoritatea dintre voi nu îi acordați suficientă atenție. Dar Wall Street o face: analistul Michael Nathanson are o nouă notă care estimează că YouTube ar putea avea o valoare de până la 400 de miliarde de dolari ca o companie independentă, scrie Business Insider.

Google a cumpărat YouTube pentru 1,65 miliarde de dolari în urmă cu aproape 20 de ani.

Nathanson crede că în 2023, YouTube a generat profituri operaționale de 5,5 miliarde de dolari la venituri de 45 de miliarde de dolari; el crede, de asemenea, că creșterea sa viitoare va fi stimulată de servicii de abonament precum YouTube TV , deoarece creșterea publicității încetinește.

De ce trebuie YouTube luat în serios?

Aliniați YouTube lângă toți jucătorii mari și vă veți da seama, așa cum a subliniat Lucia Moses de la Business Insider, că este ridicol să avem o conversație despre războaiele în flux fără să vorbim despre YouTube .

De exemplu: dacă luăm Netflix (261 miliarde dolari capitalizare de piață) și adăugăm Paramount (8 miliarde), Warner Bros Discovery (21 miliarde) și Fox (14 miliarde), avem o companie cu o valoare combinată de… aproximativ 300 de miliarde de dolari.

Mai adăugăm Roku (10 miliarde de dolari). Încă nu ne apropiem de valoarea de 375-400 de miliarde de dolari despre care vorbește Nathanson.

Sau, alternativ: ai putea combina Comcast (172 de miliarde de dolari) și Disney (224 de miliarde de dolari) și ajungem la o companie de 396 de miliarde de dolari. (De asemenea, veți putea urmări un meci amuzant de lupte între CEO-ul Disney, Bob Iger, și CEO-ul Comcast, Brian Roberts, care au o dușmănie de mult timp.)

Dar cele două companii nu se bazează exclusiv pe mass-media pentru a-și câștiga banii – Disney vinde, de asemenea, croaziere și permise pentru parcurile tematice; Comcast este unul dintre cei mai mari furnizori de televiziune din SUA.

Deci, dacă vorbești despre video și internet, și publicitate și audiență și valoare și nu vorbești despre YouTube? O faci gresit.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.