26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

Zeci de mii de oameni protestează în Ungaria împotriva guvernului lui Viktor Orbán | Video

Zeci de mii de oameni s-au prezentat în centrul Budapestei pentru a protesta împotriva guvernului lui Viktor Orbán.

Protestatarii au mărșăluit în fața Parlamentelui pe vremea neobișnuit de caldă de primăvară, unii dintre ei strigând „Nu ne este frică” și „Orbán, demisionează”.

Mulți purtau steagul Ungariei sau purtau îmbrăcăminte în culorile roșu, alb și verde, simboluri pe care partidul lui Orbán le-a folosit în ultimele două decenii.

„Acestea sunt culorile naționale ale Ungariei , nu ale guvernului”, a spus Lejla, 24 de ani, care a călătorit la Budapesta din Sopron, un oraș de la granița de vest a țării, conform The Guardian.

Marșul a fost condus de Péter Magyar, în vârstă de 43 de ani, care a fost căsătorit anterior cu fostul ministru al justiției al lui Orbán, Judit Varga și care plănuiește să-și lanseze propriul partid.

Trei protestatari intervievați de Reuters au spus că Magyar a făcut apel la ei pentru că fusese aproape de guvernul Orbán și cunoștea din interior cum funcționează acesta.

Corupția i-a scos pe oameni la protest

„Știam că există corupție, dar el o spune ca o persoană din interior și ne-a confirmat”, a declarat Zsuzsanna Szigeti, un lucrător din domeniul sănătății în vârstă de 46 de ani, care purta un steagul ungar.

Ea a spus că este îngrijorată de sistemele de educație și de sănătate și îngrijorată de corupție.

 „Am încredere că va exista o schimbare”, a spus ea.

Magyar a devenit cunoscut pe scară largă în februarie, când a făcut comentarii incendiare despre funcționarea interioară a guvernului.

El l-a acuzat pe Antal Rogán, ministrul care conduce biroul lui Orbán, că conduce o mașină de propagandă centralizată.

El a publicat, de asemenea, o înregistrare a unei conversații cu fosta sa soție, în care Varga a detaliat o presupusă încercare a unui consilier principal al șefului de cabinet al lui Orbán de a interveni într-un caz de corupție. Procurorii investighează acum declarațiile.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.