12.6 C
București
duminică, aprilie 21, 2024

Zelenski: Din informațiile noastre Putin l-a ucis pe Prigojin și dă dovadă, încă odată, că este un om politic mort  

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Vladimir Putin l-a ucis pe șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, scrie Sky News.

Deși nu a oferit nicio dovadă pentru a testa afirmația cu privire la moartea fondatorului Wagner Group după prăbușirea avionului său luna trecută, Zelenski a spus: „Putin este terminat – ca om, ca politician.

„Faptul că l-a ucis pe Prigojin – cel puțin asta este informația pe care o avem cu toții, vorbește și despre raționalitatea lui și despre faptul că este slab”.

El a spus că în Ucraina „nu am avut zile de doliu” când a murit Prigojin, spunând că „pentru noi reprezintă un terorist mai puțin”.

Kremlinul a declarat anterior că toate cauzele posibile ale accidentului vor fi investigate, inclusiv posibilitatea unui sabotaj. Oficialii ruși au numit sugestia că Putin a ordonat moartea lui Prigojin și a oamenilor săi o „minciună absolută”.

Pentru context: șeful mercenarilor a condus o scurtă rebeliune în iunie – cerând înlăturarea ministrului apărării, Serghei Șoigu, în timp ce acesta a mărșăluit cu luptătorii către Moscova înainte de a anula înaintarea lor.

Aceasta a reprezentat cea mai mare provocare la adresa domniei lui Putin de când a ajuns la putere în 1999 – și l-a determinat pe șeful Kremlinului să-i acuze pe autorii săi de „trădare” și de „înjunghiere pe la spate”.

Mulți critici ai lui Putin au murit în circumstanțe neclare sau au scăpat de moarte în timpul celor 23 de ani de când este la putere.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.